G4Media.ro

Sindicaliștii din energie pichetează miercuri sediile OMV petrom, GSP Holding și Rafinăria…

sursa foto: FSLI

Sindicaliștii din energie pichetează miercuri sediile OMV petrom, GSP Holding și Rafinăria Petrobrazi

Sindicaliştii FSLI Petrol-Energie urmează să picheteze, miercuri, sediul OMV Petrom din Bucureşti, sediul GSP Holding din Voluntari şi poarta principală a Rafinăriei Petrobrazi din Brazi, se menţionează într-un comunicat remis de organizaţia sindicală.

Membrii Federaţiei Sindicatelor Libere şi Independente Petrol-Energie acuză societatea Grup Servicii Petroliere Offshore (GSP Offshore), contractor al OMV Petrom, că a încălcat constant în ultimul an drepturile a 400 de salariaţi, reclamând achitarea cu întârziere a veniturilor datorate, amânarea plăţii tichetelor de masă pe o perioadă de aproape 6 luni, neplata orelor suplimentare şi a altor sume de bani datorate şi a primelor de performanţă.

„Dezinteresul şi nepăsarea arătate faţă de revendicările exprimate de reprezentanţii celor 400 de angajaţi, care îşi desfăşoară activitatea în baza contractului de prestări servicii pe care GSP Offshore l-a câştigat în urma licitaţiei organizate anul trecut de OMV Petrom, au crescut şi mai mult starea de nemulţumire în rândul salariaţilor. (…) Problema acestor angajaţi transferaţi la GSP Offshore a fost cunoscută şi de OMV Petrom care, în calitatea sa de cedent, nu a luat măsuri concrete de corectare până la data emiterii acestui comunicat. (…) Umilinţa celor 400 de angajaţi ai GSP Offshore, transferaţi de la OMV Petrom, ale căror drepturi din Contractul Colectiv de Muncă nu sunt respectate, nu poate fi tolerată, nu poate fi trecută cu vederea de cea mai mare Federaţie Sindicală reprezentativă din Petrol, F.S.L.I. PETROL-ENERGIE, care luptă atât pentru repunerea în drepturi a salariaţilor afectaţi, cât şi pentru evitarea repetării unor astfel de scenarii şi în cazul altor contractori actuali şi viitori”, se precizează în comunicatul remis marţi de organizaţia sindicală.

sursa foto: FSLI

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Bravo! Nu am știu ca mai exista sindicate în România. Ar fi cazul sa va reorganizat și sa va cereți drepturile. Vin vremuri grele!

 2. am si eu o curiozitate, de care sigur nu o sa ma scape acest sindicat minunat…
  Va obliga Petrom/OMV sa va duceti pe platforma si sa munciti fara sa fiti platiti? ..
  -Daca da, cand oare ati fost voi angajati petrom.. parca erati angajati GSP Offshore?
  -Daca nu, ce cautati la poarta petrom, ce treaba aveti voi cu el?

  • Bai Gigi de la scularie ! Sau sculadent! Ca de obicei unicul tau neuron si-a dat obstescul sfarsit!

   Se pare ca notiunile tale despre contracte de munca si respectarea obligatiilor partilor sunt sublime dar lipsesc cu desavarsire! Mai nou si ultima bruma de inteligenta te-a parasit!
   Mars in pestera! Sau in put!

  • @Marius, ai vrut si altceva in afara sa arati ca esti la fel da dastept ca cel de mai sus cu sindicatele lui? … daca da, te anunt ca nu ti-a reusit.
   PS: in incercarea ta penibila sa suferi de inteligenta ai trecut peste un lucru pe care si veorica l-ar fi prins(avand ” pile” in OMV/Petrom”)… obligatia partilor este EU OMV te platesc conform contract, tu GSP faci pentru mine ce scrie in contract, ca de aia te platesc. mai departe de asta, ma indoiesc ca ai tu alte informatii din contractul intre parti si obligatiile ce revin de acolo;)..
   PS2: mai incearca, pana acu mai mult de 2.5 nu iei.

 3. Nu-i reține nimeni la muncă. Nu primesc banii pe orele suplimentare, să nu le facă.