G4Media.ro

Sinaia, Bușteni și Azuga: aproape 30 de urşi au fost îndepărtaţi de…

Sinaia, Bușteni și Azuga: aproape 30 de urşi au fost îndepărtaţi de pe Valea Prahovei de jandarmi în doar două zile

Jandarmii prahoveni atrag atenţia asupra pericolului reprezentat de urşii care coboară în staţiunile de pe Valea Prahovei în condiţiile în care, în doar două zile, echipajele au intervenit pentru îndepărtarea a aproape 30 de animale, transmite Agerpres.

Potrivit informaţiilor transmise sâmbătă de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Prahova, în ultimele 48 de ore au fost înregistrate 11 intervenţii ale echipajelor în Sinaia (7), Buşteni (3) şi Azuga (1) pentru îndepărtarea a 29 de urşi, cei mai mulţi, respectiv 21, fiind semnalaţi la Sinaia.

„În această perioadă de minivacanţă, Jandarmeria le retransmite turiştilor şi, de asemenea, tuturor cetăţenilor, o serie de recomandări folositoare pentru a preveni incidente nedorite şi pentru a evita producerea unor situaţii periculoase. În situaţia în care semnalaţi prezenţa animalelor sălbatice, vă recomandăm: să vă adăpostiţi în locuri deschise sau alte zone care vă asigură protecţia; să faceţi zgomot pe timpul deplasării pentru a evita întâlnirea cu animale sălbatice; să nu vă apropiaţi pentru a face fotografii; să nu îi hrăniţi; să nu aruncaţi cu pietre sau alte obiecte; să vă păstraţi calmul şi să nu fugiţi. Solicitaţi sprijinul jandarmilor apelând numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!”, mai arată jandarmii, citați de Agerpres.

Foto: Pixabay.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ia sa vedem noi in orasele respective cat a fost defrisat pe acolo, inclusiv Predeal, sa se faca drumuri spre vilele cocalarilor din padure.
    Acum ursul e de vina.
    Primarii aia care au dat aprobari ar trebui impuscati in locul ursilor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.