G4Media.ro

Siegfried Mureșan: Ministrul Teodorovici apără interesele paradisurilor fiscale / Teodorovici: Dacă vă…

Siegfried Mureșan: Ministrul Teodorovici apără interesele paradisurilor fiscale / Teodorovici: Dacă vă spun că domnul Mureşan este suspectat de colaborare cu anumite servicii care nu sunt pro-europene, mă credeţi sau nu?

Europarlamentarul PNL, Siegfried Mureșan, l-a acuzat miercuri pe ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, că a propus marți, în ședința Consiliului ECOFIN, amânarea unei decizii privind sancționarea paradisurilor fiscale, dar că toți omologii săi din UE l-au ignorat și au adoptat respectiva decizie.

Anterior, Teodorovici nu a negat explicit acest lucru (informația fusese publicată de Politico.eu), dar l-a atacat în schimb pe Siegfried Mureșan, despre care a insinuat că ar fi agent al unor servicii secrete care nu sunt pro-europene.

”Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a apărat ieri interesele paradisurilor fiscale, în loc să apere interesele românilor în Europa. Ministrul Teodorovici a propus în ședința miniștrilor de Finanțe din întreaga Uniune Europeană amânarea deciziei privind sancționarea așa-ziselor state și teritorii care practică fiscalitate redusă și oferă oportunitatea evazioniștilor să evite plata taxelor. Ministrul Teodorovici a anunțat public înainte de ședință că dorește amânarea acelui vot. În ședință, toți miniștrii de Finanțe au fost de altă părere decât el și au votat pentru adoptarea acestei liste a paradisurilor fiscale care urmează a fi sancționate. Potrivit acestei decizii, 15 țări din afara UE care funcționează ca paradisuri fiscale se vor confrunta cu restricții la finanțarea din partea UE și la investițiile din partea Băncii Europene de Investiții. Ministrul Teodorovici a rămas izolat, ceea ce arată că are zero credibilitate și că nu va mai putea obține nimic la nivel european, nici pe durata Președinției române a UE, nici după aceea. Este încă un capitol în care ministrul Teodorovici a apărat interesele altora, în loc să apere interesele românilor”, a acuzat europarlamentarul Siegfried Mureșan într-un comunicat de presă.

Întrebat de jurnaliști despre acest lucru, Teodorovici nu a negat explicit că a propus amânarea deciziei, ci s-a limitat la a preciza că lista cu paradisurile fiscale a fost votată în unanimitate.

El le-a pretins jurnaliștilor să-l creadă pe cuvânt: „De unde ştiţi? Luaţi-vă după ce spun eu şi mai puţin după ce spun alţii. S-a votat ieri lista”.

„Veţi avea din partea mea un răspuns complet pe data de 7 iunie. Cine înţelege o să facă legătura şi cu acea dată, când voi explica şi care este logica unui ministru care coordonează întreg Consiliul de Miniştri, în speţă ministrul de Finanţe din România, care a fost logica discuţiilor din acest Consiliu vizavi de această listă cu aceste state care nu respectă acest regim fiscal”, a adăugat Eugen Teodorovici.

De asemenea, întrebat cum a votat în reuniunea ECOFIN, Teodorovici a precizat: „Nu există să se voteze altfel. Dacă s-a votat, a fost unanimitate, altfel lista nu se aproba”.

„Vizavi de cei care insinuează în declaraţii pot să vă spun că sunt cei care trădează acest neam, şi Rareş Bogdan, cei care nu doresc decât răul acestei ţări”, a susţinut Teodorovici.

În legătură cu faptul că această informaţie a apărut din surse externe şi nu din România, Teodorovici a răspuns: „Cum au fost verificate? Dacă vă spun că am pe surse că domnul Mureşan, cel de la PE, este suspectat de colaborare cu anumite servicii care nu sunt pro-europene, mă credeţi sau nu? Eu v-am spus, se aude la Bruxelles această informaţie. Acum, nu stau nici s-o verific, nici s-o comentez”.

G4Media.ro a scris miercuri dimineață, citând surse guvernamentale, că Eugen Teodorovici a încercat să scoată Barbados de pe lista neagră a paradisurilor fiscale sancționate de Uniunea Europeană. Dezbaterea a avut loc marți, la Consiliul Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN) de la Bruxelles prezidat chiar de Teodorovici. În cele din urmă, Teorovici a renunțat să insiste pe amânarea adoptării noii liste negre, după ce toți ceilalți miniștri de Finanțe din UE i s-au împotrivit.

Miniștrii de finanțe din UE au adoptat o listă neagră revizuită pentru paradisurile fiscale din afara blocului comunitar, trecând astfel peste propunerea României, de a amâna votul pentru luna mai, a scris miercuri Politico.eu.

Potrivit sursei citate, ministrul român al Finanțelor, Eugen Teodorovici, cel care a prezidat reuniunea ECOFIN de marți de la Bruxelles, declarase anterior presei că, cel mai probabil, Consiliul va veni cu o amânare. Ceea ce, susțin sursele Politico.eu, a creat confuzie în rândul miniștrilor de finanțe.

În acest context, Teodorovici s-a trezit „complet izolat”, după cum a declarat un oficial ECOFIN, pentru Politico. Chiar și Pierre Moscovici, comisarul european pentru afaceri economice, s-ar fi arătat surprins de sprijinul de care a beneficiat votul pentru lista neagră.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Cine stie banii cui apara Teodorovici. Poate are el insusi bani ingropati in Barbados.

 2. Puterea are tupeu şi demnitate, dar nu e inteligent a juca pentru paradisurile fiscale simultan cu o campanie contra alegerii unui român procuror UE.

  • kkatul asta de teodorovici are demnitate? dupa ce l-a lins in cur pe dragnea sa ii dea post? ma tu ai baut gaz????

 3. No Teodoroviciule, un pezedist nu poate fi crezut pentru ca e un hot sau un complice la hotie, minte, fura, dezinfrmeaza… Cu altte cuvinte e o lichea. In cloaca PSD nu pot fi decât niște ticalosi cum esti si tu,

 4. „…domnul Mureşan [Siegfried – n.m.] … este suspectat de colaborare cu anumite servicii care nu sunt pro-europene … se aude la Bruxelles această informaţie”. Toti europarlamentarii alde PSD in frunte cu Gruapini (sic!) spun asta! „Mă credeţi sau nu?”.
  Calmeaza-te, Oglando, te credem.

 5. Frumosule, kiparosule, Orlando, pe tine nici dracu nu te mai crede nimic.

  • Cum Marcele?! Îl cred curvele lui, alea cu botox în loc de neuroni. Cu ele face bugetul și ne jignește inteligenta cu prostia lui.
   Curva la curva trage, politica sau nu.

 6. Tot PSD-ul este prorus nu exista nicio indoiala.
  Cazul cozilor de topor cum ar fi Viorica Dancila care actioneaza complet inconstient in aceasta directie este similar prin efecte cu cazul lui Teodorovici care face acest lucru deliberat.
  Se pune doar problema cand vor fi dovediti si judecati acesti tradatori care distrug Romania.

 7. ca tu esti frumos si destept.

 8. Da dl orlandovici, la voi toata lumea care e contra voastra e securista si colaborationista, e cu cu inamicii, numai voi sunteti curati precum…chiparosul!!! Pai voi sunteti mai rai decat toti, un partid de infractori dovediti, si in curs de dovedire, asta sunteti, mai chiparosule, ca tot il luasi pe Catu la misto, daca erai pe strada o luai pentru asta direct in bot, fara scuze!!! Facusi lobi pentru Barbados, probabil pe acolo aveti ascuns malaiul si te trezisi ca esti singurul pentru… mai mare rusinea, auzi cica asta e ministru!!!

 9. Face-ti plangere Domnule Muresan, impotriva impostorului asta.

  Ar trebui ca la nivelui partidelor, niste avocati sa se ocupe de indivizii astia care arunca in aer vrute si nevrute despre oricine, fara nicio responsabilizare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.