G4Media.ro

SURSE Eugen Teodorovici s-a bătut în Consiliul UE pentru a proteja Barbados,…

SURSE Eugen Teodorovici s-a bătut în Consiliul UE pentru a proteja Barbados, o țară cunoscută drept paradis fiscal

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a încercat să scoată Barbados de pe lista neagră a paradisurilor fiscale sancționate de Uniunea Europeană, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale. Dezbaterea a avut loc luni, la Consiliul Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN) de la Bruxelles prezidat chiar de Teodorovici.

Eugen Teodorovici nu a răspuns apelurilor G4Media.ro pentru clarificarea poziției sale în Consiliul ECOFIN.

Reamintim că România este într-o campanie susținută de atragere a voturilor necesare pentru a câștiga un mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite (CS ONU) în intervalul 2020-2021. Pentru a atinge acest obiectiv, diplomația română negociază cu toate statele membre ONU.

În cele din urmă, Teodorovici a renunțat să amâne adoptarea noii liste negre după ce toți ceilalți miniștri de Finanțe din UE i s-au împotrivit, după cum arată Politico.

Barbados este o insulă din Atlantic, situată în zona Caraibelor, între Cuba și Venezuela, cu o populație de circa 270.000 de locuitori. Economia se bazează pe turism și servicii financiare, fiind cunoscută drept un paradis fiscal în care sunt înregistrate mai ales companii miniere cu activitate globală.

Pe noua listă adoptată luni de Consiliul UE figurează paradisuri fiscale precum Samoa, Aruba, Barbados, Belize, Bermuda, Dominica, Fiji, Guam, Insulele Marshall, Oman, Samoa, Trinidad și Tobago, Insulele Virgine SUA, Emiratele Arabe Unite și Vanuatu. Lista are drept scop prevenirea evaziunii fiscale și promovarea bunei guvernanțe fiscale la nivel mondial, potrivit unui comunicat.

Potrivit reglementărilor agreate de statele UE, țările aflate pe lista neagră se vor confrunta cu restricții privind finanțarea din zona UE și investițiile dinspre Banca Europeană de Investiții. În plus, scrie Politico, guvernele europene pot adăuga propriile sancțiuni.

Miniștrii de finanțe din UE au adoptat luni o listă neagră revizuită pentru paradisurile fiscale din afara blocului comunitar, trecând astfel peste propunerea României, de a amâna votul pentru luna mai, a scris Politico.eu. Potrivit sursei citate, ministrul român al Finanțelor declarase anterior presei că, cel mai probabil, Consiliul va veni cu o amânare. Ceea ce, susțin sursele Politico.eu, a creat confuzie în rândul miniștrilor de finanțe.

În acest context, Teodorovici s-a trezit „complet izolat”, după cum a declarat un oficial ECOFIN, pentru Politico.

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. un indiciu pentru DNA

 2. Normal că s-a bătut, doar în Barbados vrea să ceară azil când o să-i bată la ușă potera europeană, urmare anchetei conduse le LCK..

  • carevasazica aflam cine l a Omorat pe Costel Comana…

  • Comana a murit din mușcatura unui hamster turbat, iar eu aș sfătui-o pe o anume d-șoară, cu botox injectată din cap pâna-n picioare, să nu stea liniștită aflându-se în poziția ingrată, de a sta cu….turbatul la masă și extrem de rar cu el …între picioare…!

 3. Pentru clarificari asupra pozitiei lui Teodorovici, degeba il sunati pe el (el n-are voie sa vorbeasca pe subiect). Sunati mafia rusa …

 4. Sprijinul lui Teodorovici pentru Barbados se explică prin faptul că, de exemplu, Gabriel Resources Ltd. (compania care solicită României daune de 4,4 miliarde $ în procesul de arbitraj deschis la ICSID) o deţine în proporţie de 100% pe Gabriel Resources Barbados… care la rândul ei o deţine în proporţie de 100% pe Gabriel Resources Olanda… care la rândul ei o deţine în proporţie de 100% pe Gabriel Resources Jersey… care la rândul ei o deţine în proporţie de 80,69% pe Roşia Montană Gold Corporation, după cum rezultă din schiţa de mai jos, preluată dintr-un raport oficial publicat de Gabriel Resources Ltd. (http://www.gabrielresources.com/site/documents/AIF_2018_Master_Filing_300418.pdf)

  https://media.giphy.com/media/x48svQILwMw4hOfgbx/giphy.gif

 5. O fi avut el motive doar de el stiute cand s-a batut pentru Barbados, o fi avand omul ceva cuibusor pe acolo, cam asa cam cum avea valcov prin cimitire ….iar acum aia rai din UE vor sa-l puna pe lista neagra!!!!

 6. Cine o avea banii pititi in Barbados, de a aparat Dl dela finante , cu multa vehementa aceasta insula de a nu fi pe lista neagra a paradisurilor fiscale?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.