G4Media.ro

Siegfried Mureșan i-a cerut premierului Finlandei să determine în Consiliul UE numirea…

Siegfried Mureșan i-a cerut premierului Finlandei să determine în Consiliul UE numirea lui Kövesi ca procuror-șef european

Parlamentarul european Siegfried Mureșan (PPE / PNL) i-a cerut oficial miercuri, în numele Grupului PPE din Parlamentul European, prim-ministrului Finlandei, Antti Rinne, ca alegerea Laurei-Codruța Kövesi în funcția de procuror-șef european să fie confirmată de Consiliul UE cât mai rapid în timpul Președinției finlandeze a instituției, potrivit unui comunicat.

„Noi, Parlamentul European, am audiat 3 candidați, am avut două rânduri de voturi, în Comisia pentru control bugetar și în Comisia pentru libertăți civile și am decis că procurorul din partea României, doamna Laura-Codruța Kövesi, este cel mai bine pregătit procuror pentru această poziție. Acest lucru a fost confirmat și de comitetul de 12 experți independenți și, de aceea, vă cer, domnule prim-ministru, ca Consiliul UE să confirme numirea primului procuror-șef european în persoana doamnei Laura-Codruța Kövesi. Este urgent și important pentru că cetățenii europeni se așteaptă să combatem decisiv frauda cu fonduri europene în Europa”, a declarat Mureșan la dezbaterea din plenul Parlamentului European cu prim-ministrul Finlandei, Antti Rinne, după Prezentarea programului de activități al Președinției finlandeze a Consiliului UE.

Reamintim că președinția finlandeză a început la 1 iulie 2019 și urmează Președinției române.

Totodată, eurodeputatul Siegfried Mureșan a solicitat Președinției finlandeze adoptarea cât mai rapidă a Bugetului multianual al Uniunii Europene 2021 – 2027 și a respins propunerea Președinției finlandeze de a tăia fondurile europene pentru Politica de Coeziune.

Sursa foto: Contul personal de Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Bravo, d-le Siegfried Muresan, e foarte bine, faceti presiuni, astazi dvs., ieri a cerut la fel dl. Dragos Tudorache(Renew/Plus).

  2. N-are niciun pic de stil sasalau asta, nu ca sefu Barni! Un sugaci! Si la toapa debila i-am dat raport!

  3. Spre deosebire de plus,care e sub papucul lui macron,PPE chiar a ajutat si ajuta Romania ,au fcvut multe concesii pentru a o ajuta pe Laura,mult mai mult decat promisiuni.

    • Lia, trombonisto, ce-au facut in mod concret? O sustin pe Kovesi, punct. Muresan si rares bogdan vin zilnic cu anunturi gretoase. Ciolos si Macron au facut treaba importanta, Franta o sustine pe Kovesi. Lasa vrajelile, esti plictisitoare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.