G4Media.ro

Sibiu: Personalul centrelor de vaccinare, neplătit de două luni. „Fondurile necesare trebuie…

Sursa foto: Facebook ROvaccinare

Sibiu: Personalul centrelor de vaccinare, neplătit de două luni. „Fondurile necesare trebuie alocate de Ministerul Sănătății către DSP Sibiu”

Angajații centrelor de vaccinare care funcționează în municipiul Sibiu nu și-au încasat salariile pe lunile mai și iunie. Primăria susține că nu a putut face viramentele pentru că nu a primit sumele necesare de la Direcția de Sănătate Publică Sibiu. La rândul ei, această instituție primește fondurile de la Ministerul Sănătății.

„Conform legislației în vigoare, plata personalului din centrele de vaccinare se face de către Primăria Sibiu, dar fondurile necesare trebuie alocate de Ministerul Sănătății către DSP Sibiu, iar DSP Sibiu va vira ulterior banii în bugetul local al Municipiului Sibiu. În ceea ce privește plata indemnizațiilor aferente lunii mai și iunie 2021, fondurile necesare nu au fost virate încă Primăriei Sibiu. Precizăm că pontajele au fost predate în termen, conform prevederilor legale”, anunță administrația locală.

În mai multe județe se înregistrează întârzieri la plata personalului din centrele de vaccinare, încă de la înființarea acestora.

La mijlocul lunii martie, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, anunța că personalul din centre nu fusese plătit de două luni. De vină pentru această situație a fost găsit responsabil atunci un funcționar din Ministerul Sănătății, care nu ar fi completat hârtiile. În aprilie au început primele plăți, pentru primele luni din an, iar în iunie în unele județe au fost făcute plățile și pentru aprilie și mai.

Întârzieri se înregistrează în continuare, pentru că plata medicilor și asistentelor din centrele de vaccinare se realizează în urma unui proces extrem de birocratic. Personalul din centre este plătit la un tarif orar. Plata acestuia se face după ce autoritățile locale trimit cereri la DSP-uri. Acestea centralizează cererile la nivel de județ, apoi formulează o cerere de finanțare către Ministerul Sănătății, care solicită banii de la Ministerul Finanțelor pentru cererile centralizate din toată țara.

340 de persoane s-au vaccinat în județul Sibiu, în ultimele 24 de ore

Au fost vaccinate în județul Sibiu 340 persoane împotriva Covid-19, dintre care 116 cu vaccin Johnson&Johnson și 224 cu vaccin Pfizer, în cursul zilei de marți.

De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, în județ s-au administrat 240.951 doze de vaccin împotriva SARS-CoV-2. Până acum au fost imunizate, în total, 125.871 de sibieni cu prima doză de vaccin și alți 115.080 cu cea de-a doua doză.

Procentul de vaccinare, cu cel puțin o doză de vaccin, este de 31,36%, dacă ne raportăm la populația județului, după rezidență, de 401.301 locuitori, prezentată de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva COVID-19.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. Foarte bine! NU SUNT EI „EROII”!? Un erou adevărat se mulțumește cu recunoștința semenilor, în cazul de față recunoștința waxerilor!
  Iupii!!! NICI SĂ NU FIE PLĂTIȚI! Să fie „etoi” pînă la capăt!

  • Bre, cat de pricajit poti fi, daca te bucuri ca oamenii aia nu si-au luat banii pentru munca ce-au depus-o?
   Inteleg, esti anti vaccin, anti ce vrei tu, dar nu te bucura la raul altora. Credeti ca medicii nu au si ei cheltuieli, nu au rate, nu au copii?
   Hai sa nu mai fim rai si sa nu ne mai bucuram la raul altora, ca nu stii cum se intoarce roata.

   Ps: nu-i nevoie sa-mi raspunzi. Stiu deja ca esti prost.

 2. Nici in judetul Iasi nu s-a facut plata pentru mai si iunie.

  • PERFECT! Păi dacă sunt „eroi”… să fie „eroi” pînă la capăt, nu?

   Nu știu dacă la Brașov au fost plătiți „heroii”. SPER SĂ NU!!!

 3. Cum ne abureste Zombilica de fiecare data?!
  Uite asa:
  Florin Citu, pe Facebook: 12 aprilie
  „Vești importante pentru români! Am promis, am făcut. De astăzi capacitatea de vaccinare a ajuns la 115.000 de persoane pe zi. Vă încurajez pe toți să vă vaccinați. Este SINGURA cale de a scăpa de pandemie. Pentru revenirea cât mai rapidă la normalitate este nevoie de un efort comun. Doar dacă ne implicăm cu toții, dacă suntem responsabili și respectăm în continuare măsurile sanitare, este posibil să ne reluăm viețile de dinainte de pandemie.”

  Am promis, dar NU am facut NIMIC din ce am promis, asta e ceea ce VEDEM zi de zi, mai Zombilica: minciuni si abureli mai ceva ca la PSDragnea!
  Cred ca fierbe Dragnea la Rahova vazand ca e unul mai mincinos ca el!!

 4. Cîțu este un ticălos cinic, v-am spus asta încă înainte de a fi votat ca Premier.
  Pentru el nu contează viața omului și legea, contează doar cifra macro și comisionul lui.
  Bineînțeles că stă foarte prost cu deficitul bugetar la 6 luni și de aceea a amânat plăți în binecunoscutul stil pesedist.
  Vaccinatorii sunt neplătiți, profesorilor le-a împărțit banii de concediu în 3 tranșe lunare și câte nu mai știm noi!
  Atât știe, să înghețe și să amâne, asta este marea reforma a finantistului Cîțu!

  • Votul are consecinte, in acest caz Klausteritate.

 5. Proces laborios…….. Cu un excell si 2-3 operatori in 2 zile faci centralizarea pe secunde! Restul e gargara ieftina!

 6. țeapa, cîțu plateste personalul medical la numarul de injectati, nu la orele in care stau degeaba in centrele de vaccinare goale.
  spre deosebire de personalul medical, daca un muncitor nu e platit, a doua zi nu mai vine la lucru.

 7. Sa le dea plata in natura, sa duca acasa fiole de vaccin.