G4Media.ro

Și „vestele galbene“ au protestat din nou în Franța, în al unsprezecelea…

Și „vestele galbene“ au protestat din nou în Franța, în al unsprezecelea weekend

Mii de demonstranți „veste galbene“ au mărșăluit, sâmbătă, în Paris și alte orașe franceze, înregistrându-se ciocniri sporadice cu poliția, ceea ce sugerează că președintele Emmanuel Macron trebuie încă să acționeze pentru dezamorsarea stării de nemulțumire, transmite Reuters.

În al unsprezecelea weekend de proteste antiguvernamentale, 69.000 de oameni au ieșit în stradă, din care 4.000 în Paris, a anunțat ministrul de Interne, numărul demonstranților fiind în scădere față de duminica trecută, când s-a estimat că au fost 84.000.

Marșurile au fost în general pașnice, dar au fost incidente în mai multe orașe, inclusiv în capitală, unde un cunoscut activist „vestă galbenă“ a fost rănit la un ochi, ceea ce a sporit controversele privind violența poliției.

Toto duminică, mii de „fulare roșii“ au mărșaluit la Paris pentru „a apăra democrația și instituțiile“ (detalii aici).

Protestele „vestelor galbene“ au început în noiembrie din cauza majorării preţului la combustibil. Această majorare a fost ulterior anulată, însă protestele au continuat, oamenii având nemulţumiri vaste faţă de preşedintele Emmanuel Macron. În mai multe week-end-uri la rând, protestele „vestelor galbene“ au degenerat în unele dintre cele mai violente din istoria Franței, mai multe maşini fiind incendiate şi magazine vandalizate. Sute de arestări au fost făcute.

Președintele Emmanuel Macron a anunțat mai multe măsuri economice și sociale și a lansat o amplă dezbatere națională.

Sursa foto: captură video

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.