G4Media.ro

Şi Belgia îşi sfătuieşte cetăţenii să părăsească Ucraina

Sursa foto: Pixabay

Şi Belgia îşi sfătuieşte cetăţenii să părăsească Ucraina

Ministerul belgian de Externe a anunţat, sâmbătă, că îşi sfătuieşte cetăţenii să părăsească Ucraina şi le recomandă să nu călătorească în această ţară, relatează news.ro.

„Se recomandă insistent cetăţenilor care se află în prezent în Ucraina, şi a căror prezenţă nu este absolut necesară, să părăsească ţara”, precizează ministerul pe site-ul său. „Orice călătorie pe teritoriul ucrainean este puternic descurajată”, adaugă sursa citată.

Ministerul recomandă cetăţenilor săi care nu pot părăsi ţara să se înregistreze pe site-ul Travelers Online, către care furnizează linkul, pentru a beneficia de consiliere.

„Dacă situaţia se înrăutăţeşte, o evacuare din Ucraina nu poate fi garantată. Prin urmare, este indicat să părăseşti ţara atâta timp cât mai este posibil”, avertizează guvernul belgian, conform news.ro

„Situaţia este extrem de imprevizibilă. În cazul unei deteriorări bruşte, mijloacele de comunicaţie din Ucraina, cum ar fi traficul de internet şi telefonie, pot fi serios perturbate. Acest lucru ar putea avea consecinţe grave pentru funcţionarea aeroporturilor şi ar putea împiedica călătoriile aeriene către, dinspre şi în interiorul Ucrainei”, anunţă Ministerul de Externe.

Un război în Ucraina ar putea izbucni „oricând”, a avertizat vineri Washingtonul, care a cerut cetăţenilor săi să părăsească ţara. Mai multe ţări UE, inclusiv Estonia şi Lituania, au emis, de asemenea, instrucţiuni pentru a părăsi Ucraina.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Romanii trec de partea rușilor.