G4Media.ro

Sfinxul și Babele vor aparține de Dâmbovița, susține președintele Consiliului Județean care…

Sfinxul și Babele vor aparține de Dâmbovița, susține președintele Consiliului Județean care anunță că a câștigat un proces cu autoritățile din Prahova/ Decizia nu este definitivă

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a anunţat duminică, faptul că judeţul Dâmboviţa a obţinut în instanţă Sfinxul şi Babele din Bucegi, unele dintre cele mai cunoscute monumente naturale ale României. Sfinxul şi Babele sunt amplasate la graniţa dintre Prahova şi Dâmboviţa iar cele două judeţe îşi dispută în instanţă proprietatea asupra terenului pe care sunt aşezate monumentele.

„Mă bucur să le transmit dâmboviţenilor că joi, 25 noiembrie, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a avut câştig de cauză în procesul cu judeţul Prahova, vecinii noştri susţinând că atât Sfinxul, cât şi Babele se află pe teritoriul lor. Deşi sentinţa de joi nu este definitivă, toate instanţele, altele decât cele din Prahova, au spus că cele două monumente sunt ale judeţului nostru, iar eu mă voi asigura că Sfinxul şi Babele vor rămâne pe teritoriului judeţului nostru”, a scris, duminică, pe Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Procesul a fost deschis în ahul 2015, şi se află pe rolul Tribunalului Vâlcea. Reclamant în dosar este prefectul judeţului Dâmboviţa, iar pârâţi sunt comuna dâmboviţeană Moroeni şi oraşul prahovean Buşteni. Prefectul judeţului Prahova are calitate de intervenient în dosar.

Decizia nu este definitivă.

sursa: News.ro, sursa foto: Facebook/ Corneliu Ștefan

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Și asta înseamnă că vor mai bine protejate sau e doar bătălia pe banii pe care le aduc aceste momente ale naturii. Munții Bucegi sunt cei mai antropizati munți din România, au multe construcții neconforme, se distrug toate zonele protejate și la ăștia le arde de cine câștigă Babele sau Sfinxul

  • Ciolaniadă!!!
   În loc să ne ocupăm de ” regionalizare”, ne rupem fâșul pe banii contribuabililor că ” județ”!!!
   Cu ăștia vrem sa facem regionalizare???
   Niciodată!
   Noapte buna lume! Romania educată… etc și alții.

 2. Ciolaniadă!!! Fără afront purtătorului de nume.
  În loc să ne ocupăm de ” regionalizare”, ne rupem fâșul pe banii contribuabililor că ” județ”!!!
  Cu ăștia vrem sa facem regionalizare???
  Niciodată!
  Noapte buna lume! Romania educată… etc și alții.

 3. Sau sparanghelistii nu au bani de Alpi? Mai faceti un masterat…

 4. o piatra batuta de vant, mare monument HAHAHAHAHAHAHA

 5. Până acum singurele procese erau cele legate de Harghita și Covasna. Câștigate toate cu județele vecine. Acolo înțelegem, că o parte din ce au câștigat a fost cumpărat de guvernul de la Budapesta. În ritmul ăsta în, 10 ani Harghita și Covasna vor avea ieșire la mare. Mulțumim mult coruptei justiții române!

  • Asa au ajuns ei acolo prinsi in depresiuni tot incercand sa ajunga la mare. Citit intr-o carte veche de istorie, < 1944 … acesta era visul.

   Noi spunem, gandim ”tara are alte probleme decat …” dar in vremuri de criza asta se intampla, unii profita de conjunctura si ceea ce nu ar fi obtinut in veci, obtin, cu neatentia noastra, cu lasarea noptii, cu mituirea cui trebuie, cu smecherie. Numai lucruri bune nu se intampla si asta este ciudat. Parca au si dat o lege sa se poata construi in varf de munte? Astept sa faca vile pe picioroange in lacurile din Cismigiu si Herastrau. Alta treaba mai buna nu aveti cei din Dambovita? Unde va aruncati gunoaiele?

 6. O porcarie marca usr-istului Corbu care la o discutie purtata la Targoviste a acceptat aceasta trecere. Sentinta tribunalului nu este definitiva. Busteniul fara Babele si Sfinxul nu mai reprezinta nimic. Pentru cine mai este folosita gondola, care apartine Primariei Busteni. Te pomenesti ca ajuns sus platesti si taxe.