G4Media.ro

Seul, Tokyo și Beijing pledează pentru „denuclearizarea peninsulei coreene” (declarație comună)

sursa foto: Cosmina Fernoaga

Seul, Tokyo și Beijing pledează pentru „denuclearizarea peninsulei coreene” (declarație comună)

Seulul, Tokyo și Beijing și-au reafirmat luni angajamentul față de „denuclearizarea peninsulei coreene” și menținerea păcii, care este în „interesul lor comun”, într-o declarație comună la finalul unui summit tripartit la Seul, transmite agenția AFP.

„Ne reiterăm pozițiile privind pacea și stabilitatea în regiune și denuclearizarea peninsulei coreene”, potrivit declarației comune, care reafirmă dorința de a „continua eforturile pozitive pentru o soluționare politică” a problemei.

Cele trei puteri afirmă că pacea în peninsulă „servește interesului nostru comun și este responsabilitatea noastră comună”.

Declarația prevede și încurajarea încheierii unui acord de liber-schimb și dorința comună de a „accelera negocierile” în acest sens.

„Vom purta discuții pentru a accelera negocierile în vederea încheierii unui acord tripartit de liber schimb”, au declarat cele trei țări la finalul primului summit tripartit din ultimii 5 ani.

China, Japonia și Coreea de Sud doresc ca acordul să fie „liber, echitabil, cuprinzător, de înaltă calitate și reciproc avantajos”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează