G4Media.ro

Serviciul secret al Coreei de Sud: Kim Jong-un îi conferă mai multă…

Serviciul secret al Coreei de Sud: Kim Jong-un îi conferă mai multă putere surorii sale Kim Yo-jong

Președintele Coreei de Nord, Kim Jong-un, deține autoritatea absolută, însă, potrivit serviciului secret de informații al Coreei de Sud, liderul nord-coreean tocmai a transferat anumite segmente ale afacerilor de stat către sora sa și către cadre de partid. Într-un briefing informal desfășurat în parlamentul nord-coreean, Kim Yo-jong a fost numită „liderul de facto numărul doi”, a raportat agenția de știri Yonhap, citând declarații ale parlamentarilor, scrie Der Spiegel, citată de Rador.

În ultimii ani, sora mai mică a „liderului suprem” a fost responsabilă de politica față de Coreea de Sud și față de SUA. Cu toate acestea, președintele Kim Jong-un nu a ales ca potențial succesor nici pe ea, nici pe un altul.

Prin delegarea autorității privind afacerile de stat, Kim Jong-un ar urma să fie scutit de neplăceri cotidiene și de „blamarea pentru eșecurile sale politice”. „Liderul suprem deține încă autoritatea absolută, dar o parte din aceasta a fost treptat înmânată altora”.

Modul în care serviciul secret din Coreea de Sud a ajuns să dețină această informație rămane neclar, având în vedere că în Coreea de Nord regăsim una dintre cele mai puternice politici izolaționiste. Din cauza programului său de dezvoltare a armelor nucleare, statul nord-coreean este supus unor sancțiuni severe din partea Consiliului de Securitate al ONU.

Kim Yo-jong, în vârstă de aproximativ 32 de ani, a reprezentat de-a lungul anilor un consilier influent pentru fratele său. În luna martie a acestui an, în calitate de oficial al partidului, Kim Yo-jong a dat pentru prima dată propria declarație politică, răspunzând cu atacuri verbale la criticile Coreei de Sud în ceea ce privește noile teste cu rachete realizate în Coreea de Nord.

Potrivit rapoartelor, vicepreședintele comisiei pentru afaceri de stat din Coreea de Nord, Pak Pong Ju, și noul premier, Kim Tok Hun, controlează acum sectorul economic. Două cadre de partid aparținând serviciului militar ar fi primit, de asemenea, mai multă autoritate.

Sursa: Der Spiegel/ Rador/ Traducerea: Vera Ștefan

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Cine stie ce bestie se ascunde in aceasta fetita … Sunt doua variante mari si late:

    1. Prima afirmatie este adevarata deci totul ramane la fel.

    2. Poate-i mult mai zdravana la cap ca frac-su si dupa ce-o mierleste fraierul reintegreaza Coreea, „with a little help of my friends”, se stie … Sunt baietii de la CIA … Au o pofta, nici nu va imaginati … Macar de data asta or face o fapta buna ca pana acum au facut numai haos …

    Uitati de ce-au picat turnurile gemene : https://en.wikipedia.org/wiki/Operation_Cyclone , urmeaza perfect calea logicii …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.