G4Media.ro

Serviciile secrete britanice: Rusia cedează inițiativa militară și este obligată să răspundă…

Sursa foto: Aris Messinis / AFP

Serviciile secrete britanice: Rusia cedează inițiativa militară și este obligată să răspundă la acțiunile Ucrainei

Rusia pierde inițiativa și reacționează din ce în ce mai mult la atacurile ucrainene, potrivit serviciilor de informații militare britanice, citate de Sky News.

Ministerul britanic al Apărării a declarat că Rusia a avut „puțin succes” în atingerea obiectivelor sale de război, cum ar fi neutralizarea apărării aeriene a Ucrainei sau distrugerea forțelor sale de contraatac.

Aceasta în ciuda faptului că a lansat atacuri cu drone și rachete de croazieră în profunzimea Ucrainei în 20 de nopți din luna mai, potrivit sursei citate.

Ministerul britanic al Apărării consideră că comandanții ruși încearcă să creeze forțe de rezervă înaintea contraofensivei anticipate, dar Moscova se confruntă în același timp cu amenințări de securitate în vestul Rusiei și cu lacune în linia frontului din jurul Bahmut.

Legiunea Libertatea Rusiei, o miliție formată din voluntari ruși care se opun Kremlinului, a susținut că a fost implicată într-un atac în Belgorod la începutul acestei luni, deși Moscova a dat vina pe Ucraina.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...