G4Media.ro

Serviciile de securitate din Armenia susțin că au dejucat un atac “cu…

Serviciile de securitate din Armenia susțin că au dejucat un atac “cu bombă” împotriva guvernului

Armenia a anunțat joi, 2 noiembrie, că a arestat cinci persoane acuzate de planificarea unui atentat cu bombă și a unor atacuri asupra civililor și clădirilor guvernamentale în această țară din Caucaz, afectată de tensiuni după pierderea enclavei Nagorno-Karabah, transmite Le Figaro.

Serviciile de securitate armene au afirmat că au dejucat „pregătirile pentru un atac terorist (…) planificat cu scopul de a împiedica funcționarea organelor guvernamentale”.

Atacul presupunea „un atentat cu bombă”, „alte acte socialmente periculoase” și „ocuparea unor clădiri guvernamentale”, potrivit aceleiași surse, care a adăugat că au fost confiscate arme și muniții de la domiciliile suspecților.

Peste 100.000 de refugiați din Nagorno-Karabah

Serviciile de securitate armene i-au identificat pe suspecți doar prin inițialele lor și nu au menționat niciun motiv potențial al atacului. Tensiunile politice au fost ridicate în Armenia de la victoria Azerbaidjanului într-o ofensivă militară fulgerătoare în septembrie împotriva separatiștilor armeni din Nagorno-Karabah, pe care guvernul de la Erevan a refuzat să îi ajute pentru a nu fi atras într-un nou război cu Baku.

Partidele de opoziție armene au organizat demonstrații antiguvernamentale pentru a cere demisia premierului Nikol Pașinian, pe care îl acuză de o înfrângere militară umilitoare în fața Azerbaidjanului. Majoritatea populației din Karabah, peste 100.000 de persoane, a fugit din enclavă spre Armenia, declanșând un val de refugiați.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...