G4Media.ro

Serviciile de informații israeliene estimează că 10% dintre lucrătorii ONU din Gaza,…

Sursa foto: MOHAMMED ABED / AFP

Serviciile de informații israeliene estimează că 10% dintre lucrătorii ONU din Gaza, aproximativ 1.200 de persoane, au legături cu grupuri teroriste (Wall Street Journal)

Serviciile secrete israeliene estimează că aproximativ 10% din toți angajații ONU din Gaza au legături cu organizații teroriste, pe lângă cel puțin 12 angajați despre care afirmă că au fost implicați în atacul terorist din 7 octombrie din sudul Israelului, potrivit unui nou raport, transmite Times of Israel.

Wall Street Journal a transmis luni că informațiile pe care Ierusalimul le-a împărtășit cu SUA indică faptul că din cei aproximativ 12.000 de angajați din Gaza ai agenției ONU pentru refugiații palestinieni, aproximativ 1.200 au legături cu Hamas sau cu Jihadul Islamic Palestinian.

Raportul a mai precizat că aproximativ 50% dintre angajații agenției ONU din Gaza au cel puțin o rudă apropiată care are legături cu aceste grupări teroriste.

Associated Press a declarat că a văzut un document israelian care susține că cel puțin 190 de lucrători ai agenției ONU ar fi fost ei înșiși agenți ai Hamas sau ai Jihadului Islamic, fără a furniza dovezi. Nu a fost clar dacă este vorba de același document.

Ultimele acuzații au determinat agenția ONU să anunțe vineri că a concediat mai mulți angajați din cauza acuzațiilor nespecificate. În ciuda acestei măsuri, de la acest anunț, mulți donatori, inclusiv SUA, Germania, Marea Britanie, Italia, Australia și Finlanda, au suspendat finanțarea agenției până la finalizarea anchetei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...