G4Media.ro

Serviciile de informaţii din Germania avertizează în legătură cu creşterea ameninţării teroriste…

sursa foto: captură video DW

Serviciile de informaţii din Germania avertizează în legătură cu creşterea ameninţării teroriste islamiste: „Riscul atacurilor jihadiste este cel mai mare din ultima vreme”

Ameninţarea atacurilor teroriste islamiste în Germania este în prezent semnificativ mai mare comparativ cu anii precedenţi, parţial din cauza războiului din Gaza, a declarat directorul Agenţiei germane de informaţii interne (BfV), Thomas Haldenwang, relatează dpa, citată de Agerpres.

„Riscul atacurilor jihadiste este cel mai mare din ultima vreme”, a mai spus Thomas Haldenwang.

Oficialul german a declarat că riscul de atacuri a crescut din cauza mai multor factori şi a subliniat ameninţarea reprezentată de indivizii radicalizaţi.

În plus, el a menţionat influenţa talibanilor islamişti în Afganistan, precum şi consolidarea ramurii grupării Statul Islamic în Pakistan şi Afganistan.

Incendierea Coranului în Scandinavia şi operaţiunea armatei israeliene împotriva Hamas în Fâşia Gaza au fost, de asemenea, menţionate de Haldenwang ca fiind elemente care contribuie la „spirala radicalizării”.

„Situaţia din Orientul Mijlociu în urma atacului terorist al Hamas contribuie cu siguranţă la ameninţarea sporită reprezentată de terorismul islamist”, a mai spus Haldenwang.

„Germania este mai mult în centrul atenţiei jihadiştilor decât alte ţări europene pentru că, alături de SUA, ţara noastră este considerată a fi unul dintre cei mai importanţi susţinători ai Israelului”, a afirmat el.

Haldenwang a spus că Germania se confruntă în prezent cu trei provocări principale: ameninţarea terorismului islamist, ascensiunea extremismului de dreapta care contribuie la tensiunea socială, şi influenţa şi activităţile de spionaj ale statelor străine.

În plus, există ameninţarea unui extremism de stânga din ce în ce mai violent, a adăugat el.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Oare de ce?