G4Media.ro

Sentința lui Sorin Oprescu a fost amânată. Judecătorii discută schimbarea încadrării juridice…

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Sentința lui Sorin Oprescu a fost amânată. Judecătorii discută schimbarea încadrării juridice din constituire de grup infracțional simplu în agravant/ Fostul primar al Capitalei este acuzat că încasa comisioane din contractele primăriei

Sentința în cazul lui Sorin Oprescu, fost primar al Bucureștiului, a fost amânată, joi, de judecătorii Curții de Apel București. Judecătorii nu s-au înțeles asupra deciziei și discută schimbarea încadrării juridice din constituire de grup infracțional simplu în agravant, au declarat surse juridice pentru G4Media.

Fostul primar al Capitalei a fost deferit justiţiei în noiembrie 2015. Procurorii DNA l-au acuzat că, între 2013 – 2015, pe atunci primarul Capitalei, Sorin Oprescu, ar fi constituit un grup infracţional organizat cu scopul de a încasa comisioane din contractele atribuite de instituţiile din subordinea primăriei.

Primarului i-ar fi revenit 10% din fiecare factură achitată de municipalitate.

  • „La data de 05 septembrie 2015, inculpatul Oprescu Sorin Mircea în calitate de Primar al Municipiului București, în baza unei înțelegeri prealabile cu inculpații Popa Bogdan Cornel și Stanca Cristian, a primit de la primul suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinși în mod necuvenit de cei doi de la administratorii unei societăți comerciale (denunțători în cauză), în legătură cu un contract de execuții lucrări în cadrul Centrului Cultural al Palatelor Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului”, arătau procurorii DNA.

În mai 2019, la Tribunalul Capitalei, Sorin Oprescu a fost condamnat la 5 ani şi 4 luni de închisoare,  însă a declarat apel, care s-a finalizat pe 14 octombrie 2021 la Curtea de Apel Bucureşti.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. MAXIM CU SUSPENDARE. APOI REABILITARE. NOUA SCHEMA DE PROTECTIE A INFRACTORILOR DE PARTID SAU SECU.

  2. O mai zguduie instanta un pic.
    Se prescrie si ramane ca-n tren!

  3. Vrajeli , se merge pe prescriptie. Stim filmul l-am mai vazut.

  4. Ce primar nu încasează ?

  5. Hai, domle, eliberați-l mai repede că ni l-ați luat prea devreme și-am rămas cu autostrada suspendată neterminată, deja are infiltrații de la apa de ploaie.

  6. – Stai frate Sorine liniştit, că fraţii tăi securiştii nu doarme pe ei! Păi da tăticu general de Securitate ce era vreun fraier? Noi avem justiţia noastră personală. De fiecare dată tot noi câştigăm!

  7. Racovita ar trebui sa stie cate proiecte si autorizatii de constructii a falsificat acest escroc ordinar si complicii imobiliari.