G4Media.ro

Senatul SUA a votat noi ajutoare, de peste 12 miliarde de dolari,…

Sursa foto: Captură video US Senate

Senatul SUA a votat noi ajutoare, de peste 12 miliarde de dolari, pentru Ucraina/ Fonduri importante pentru componenta militară

Senatul SUA a votat joi noi fonduri de peste 12 miliarde de dolari pentru Ucraina cu prilejul adoptării unei prelungiri a bugetului federal al Statelor Unite până în decembrie, notează AFP.

Textul, aprobat de senatori din ambele tabere, include o importantă componentă militară pentru Kiev, într-un moment în care preşedintele rus, Vladimir Putin, se pregăteşte să oficializeze anexarea de către Rusia a patru regiuni ucrainene.

Aproximativ trei miliarde de dolari au fost astfel deblocaţi de Statele Unite pentru a antrena, echipa şi plăti trupele ucrainene.

Pachetul include, de asemenea, peste 4,5 miliarde de dolari pentru a asigura „continuitatea guvernării” ucrainene şi pentru a răspunde nevoilor macroeconomice ale Kievului.

Pe de altă pate, mai multe miliarde de dolari vor fi alocate armatei americane, care îi va folosi în special pentru a finanţa desfăşurarea de trupe în ţările vecine şi pentru a-şi reface stocurile de armament.

„La şapte luni de la începutul conflictului, este clar că ajutorul american a ajutat foarte mult poporul ucrainean ca să reziste agresiunii vicioase a lui Putin”, a declarat joi liderul democraţilor din Senat, Chuck Schumer.

„Dar lupta este departe de a fi încheiată şi trebuie să ajutăm în continuare curajosul şi viteazul popor ucrainean”, a pledat el în plenul Senatului.

Noul pachet ar ridica la peste 65 de miliarde de dolari ajutorul acordat de Statele Unite Ucrainei de la începutul anului. Acesta trebuie supus votului membrilor Camerei Reprezentanţilor, înainte de a fi promulgat de preşedintele american, Joe Biden, mai scrie AFP.

sursa: Agerpres.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Lumea civilizată continuă să susțină Ucraina.