G4Media.ro

Senatul şi Camera Deputaţilor se întrunesc în prima sesiune ordinară. Prioritatea zero:…

Senatul şi Camera Deputaţilor se întrunesc în prima sesiune ordinară. Prioritatea zero: adoptarea bugetului pe anul în curs

Parlamentul începe, luni, prima sesiune parlamentară ordinară a anului, de la ora 13,00, fiind programate şedinţe ale Birourilor permanente ale Senatului şi Camerei, iar de la ora 15,00 vor avea loc şedinţele de plen.

Potrivit programului, în prima şedinţă la Senat se alege noua componenţă a Biroului permanent – vicepreşedinţii, secretarii, chestorii.

Noul Parlament a fost constituit la sfârşitul anului trecut, în urma alegerilor care au avut loc în 6 decembrie.

Prioritatea sesiunii parlamentare este adoptarea proiectelor bugetului de stat şi bugetului asigurărilor sociale de stat pe acest an.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că proiectele vor fi finalizate de Guvern şi depuse la Parlament la începutul sesiunii, menţionând că se doreşte adoptarea bugetului prin dezbateri parlamentare şi nu prin asumarea răspunderii Executivului, cum s-a întâmplat anul trecut.

Liderii partidelor aflate în coaliţia de guvernare au anunţat că între priorităţi se află şi respingerea propunerilor legislative de modificare a Codului penal şi a Codului de procedură penală iniţiate de PSD în legislatura anterioară şi care au fost declarate neconstituţionale.

Comisiile juridică şi pentru constituţionalitate ale Senatului au adoptat, săptămâna trecută, un raport de respingere a acestor propuneri legislative, urmând ca plenul să dea un vot şi, ulterior, proiectele să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor care este for decizional în acest caz.

Preşedinte Senatului, Anca Dragu, a menţionat, într-un interviu pentru AGERPRES, mai multe iniţiative legislative, printre care accesul la finanţare pentru companii, extinderea programului pilot „Masa caldă” pentru elevi, protejarea persoanelor vulnerabile. Dragu şi-a exprimat susţinerea pentru constituirea unor comisii parlamentare speciale care să se ocupe de rapoartele Curţii de Conturi, respectiv de analizarea aspectelor legate de procesul electoral din România şi de inechităţile din sistemul de pensii.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Imperativ!
  Lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate din România. Nu vă rezumati doar la beneficiile salariaților ( acești eroi🤑),ci prin aplicarea căreia pacienţii să îşi primească drepturile.
  Vă mai amintiți ce psihoză publică a fost când Arafat a înființat Smurd…uite ca nu s-a dovedit a fi ceva greșit.
  Dl Basescu a incercat ceva prin 2011, dar PSD și Udmr s-a opus. Cred că draftul de lege încă este undeva în arhiva. Trebuie actualizat și pus în aplicare.
  Medicii trebuie angajați cu contract de munca pe o perioadă determinată, remunerați pe competență ( nu toți același salariu), că nu sunt pe moșia lor.

 2. Si anul acesta statul isi va jupui proprii cetateni, pentru a asigura pensii indestulatoare, fonctii banoase pentru prietenii de partid, iar pe cei mai vulnerabili ii va lasa sa moara in propria saracie, exact ca anii trecuti.

  Sigur… niste firimituri se vor mai da ocazional la anumite categorii sociale, ici-colo, de imagine. La multi ani, comunistilor, la multi ani!!

 3. Azi au prima sesiune? Pe ianuarie au luat salariu?

 4. Bună gluma! credeți că trăiesc din salarii?!?

 5. prioritatea zero!!!. Zero este însemnă nimic. Deci prioritate nimic sau mai corect spus nu este prioritate. Prioritate zero, ne artă că nu este prioritar lucrul respectiv, deci că nu are importanță.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.