G4Media.ro

Senatul italian a cerut guvernului să dizolve partidul neofascist Forza Nuova, care…

Sursa Foto: ilriformista.it

Senatul italian a cerut guvernului să dizolve partidul neofascist Forza Nuova, care a participat la protestele violente împotriva introducerii certificatelor de sănătate obligatorii

Senatul italian a cerut miercuri guvernului să dizolve partidul neofascist Forza Nuova, care luna aceasta a participat la proteste violente împotriva introducerii permiselor de sănătate obligatorii COVID-19 pentru salariați, transmite Reuters, citată de Rador.

Forza Nuova, formațiune înființată în 1997, este una dintre cele mai proeminente partide de extremă dreapta din Italia și a fost în mod repetat acuzată că a atacat imigranții și că s-a confruntat cu poliția.

Un grup de militanți Forza Nuova, inclusiv unii dintre liderii săi, au fost arestați luna aceasta după ce o mulțime de protestatari au forțat drumul spre sediul sindicatului CGIL din Roma în timpul unei demonstrații împotriva controversatului permis sanitar.

Senatorii au aprobat un document propus de blocul de centru-stânga, inclusiv de Mișcarea 5 Stele. Un vot similar este așteptat joi în Camera Inferioară a Parlamentului.

În moțiune se cere guvernului „să adopte măsuri … pentru dizolvarea Forza Nuova și a tuturor mișcărilor politice de inspirație fascistă clară”.

Votul de miercuri servește drept recomandare și nu atrage nicio obligație juridică. Premierul Mario Draghi, care conduce un guvern de unitate națională, a declarat săptămâna trecută că guvernul său analizează dacă va impune interdicții la adresa acestui partid.

Potrivit legislației în vigoare, grupurile neofasciste pot fi dizolvate doar în baza unei hotărâri judecătorești care spune că acțiunile lor fac parte dintr-un efort de a reînvia vechiul partid fascist care a condus Italia între 1922 și 1943.

Cu toate acestea, guvernului i se permite să interzică prin decret organizații pe care le consideră că reprezintă amenințări serioase la adresa democrației și a libertăților constituționale.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

 1. Acum sperati sa fie desfiintat AUR , nu exista legislatie in Romania , ghinion.

  • impresionant de smecker te crezi cand de fapt tu apreciezi un PELUZAR

  • Hai ca se poate face legislația respectiva, cred ca majoritatea covârșitoare din parlament ar fi de acord…

  • Ghinion, exista legislație „Legea partidelor politice nr. 14/2003, republicata la 10 iunie 2015

   Art. 45. – (1) Un partid politic se dizolva pe cale judecatoreasca in urmatoarele conditii:
   a) cand se constata incalcarea prevederilor art. 30 alin. (7) si ale art. 40 alin. (2) si (4) din Constitutia Romaniei, republicata, de catre Curtea Constitutionala, precum si ale art. 3 alin. (3) si (4) din prezenta lege;”

 2. Haideti si cu AUR – acesti neo-fascisti josnici trebuie sa dispara.

  • Aliații declarați ai aur și o facțiune a fascismului european.

  • Ăștia fasciști? Ăștia își vând propria populație. Ăștia sunt o glumă. Omoară indirect oameni.

 3. Ar trebui făcută o alianță internațională a naționaliștilor împotriva neobolșevismului.