G4Media.ro

Senatul din Franța a aprobat înscrierea dreptului la avort în Constituție, pas…

Foto: Wikipedia

Senatul din Franța a aprobat înscrierea dreptului la avort în Constituție, pas decisiv pentru modificarea legii fundamentale

Înscrierea avortului în Constituţia Franţei a trecut miercuri cea mai delicată etapă în Parlament cu votul favorabil al Senatului, înlăturând ultimele îndoieli legate de adoptarea definitivă a acestei reforme istorice în cadrul unui Congres care se va întruni luni la Versailles, relatează AFP.

În pofida reticenţelor anumitor senatori de dreapta şi de centru, majoritari în camera superioară, hemiciclul a votat cu 267 de voturi pentru şi 50 împotrivă pentru o „libertate garantată” la întreruperea voluntară a sarcinii, fără a modifica textul guvernului, adoptat deja de Adunarea Națională.

Parlamentul – Adunarea Națională și Senatul – se va întruni luni în Congres la Versailles (la sud de Paris) pentru a înscrie avortul în Constituţie, a anunţat imediat preşedintele Franței Emmanuel Macron pe platforma X. Pentru modificarea Constituției este necesar un vot al Congresului cu o majoritate de 3/5.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...