G4Media.ro

Senatul, convocat azi în regim de urgență pentru respingerea proiectului de autonomie…

Foto: Inquam Photos / George Călin

Senatul, convocat azi în regim de urgență pentru respingerea proiectului de autonomie a Ținutului Secuiesc / Ciolacu: PSD va vota împotriva acestui proiect de lege şi îl va respinge urgent

Robert Cazanciuc, șeful interimar al Senatului, a anunțat miercuri că a convocat plenul Senatului de la ora 14.00 cu un singur punct pe ordinea de zi: proiectul de lege privind autonomia Ținutului Secuiesc, adoptat tacit de Camera Deputaților. Senatorii PSD vor vota împotriva proiectului, a scris Cazanciuc pe Facebook.

Într-o altă postare, Marcel Ciolacu, președintele PSD și al Camerei Deputaților, a spus că PSD nu susține proiectul și a dat vina pe PNL pentru adoptarea tacită.

„PSD nu susţine legea privind autonomia Ţinutului Secuiesc! PSD va vota împotriva acestui proiect de lege şi îl va respinge urgent la Senat, care e cameră decizională. De altfel, PSD a votat împotrivă şi în comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor. Acest proiect are numai rapoarte de respingere şi avize negative. Acest proiect a fost introdus pe ordinea de zi cu raport de respingere. Mai mult, Guvernul a dat răspuns şi a trimis punct de vedere după mai bine de două luni de când i-a fost solicitat, după ce se împlinise deja termenul de adoptare tacită. Mai mult, Comisia pentru administraţie condusă de PNL a avut nevoie de 3 săptămâni ca să dea un raport pentru această lege. Mai mult, Biroul Permanent al Camerei a atenţionat Comisia de administraţie, printr-o adresă, că se împlineşte termenul de adoptare tacită şi că trebuie să facă ceva”, a scris Ciolacu pe Facebook.

El a adăugat că, deşi reprezentanţii PNL „mimează acum naţionalismul, chiar ei sunt vinovaţi pentru neîntrunirea la timp a plenului care să respingă această lege”.

„Pentru că au venit infectaţi în Parlament şi nu am putut ţine şedinţe fix în perioada în care s-a împlinit termenul de adoptare tacită pentru această lege”, a menţionat Ciolacu.

Conform site-ului Camerei Deputaților, proiectul a fost elaborat de deputații UDMR Biro Zsolt Isvan și Kulcsar – Terza Jozsef – Gyorgy și a fost depus la prima cameră în 23 decembrie. Expunerea de motive care a stat la baza inițiativei legislative a celor doi parlamentari maghiari poate fi citită aici.

Data la care s-a împlinit termenul constituțional pentru dezbatere și vot a fost 25 martie 2020, iar consultarea publică ar fi putut avea loc până la 7 februarie.

Proiectul a primit aviz negativ de la Consiliul Legislativ, dar și de la Consiliul Economic și Social și un punct de vedere negativ de la Guvern. Cu toate acestea, proiectul a fost adoptat în 23 aprilie, ca urmare a depășirii termenului de 45 de zile în care putea fi supus la vot.

Foto: Robert Cazanciuc (Inquam Photos / George Călin)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Dar cata celeritate! Speram sa fie și cerebralitate!
  Sper ca, din cauza vitezei, sa nu se omita amendamentul meu referitor la accesul romanilor în ținut pe baza Declarației pe proprie răspundere!

  • Nesimtire crasa. Cand esti cu muscoiul pe caciula, mai ai tupeul sa-i critici pe altii?
   El, (Ciolacu) in calitate de presedinte al Camerei Deputatilor, nu are grija sa ceara de la aparatul tehnic situatia proiectelor ce ar trebui supuse aprobarii sau respinse?
   Nu le are in atentie in special care au termenul de expirare apropiat?
   Grija lui este doar sa puna betze in rotile adversarilor politici?
   De ce sa il cred sincer, ca i-a scapat, cand are mereu colaborari dubioase cu UDMR? De ce sa il cred ca vrea sa-si dreaga paguba, indemnand Senatul sa voteze contra a ce a aprobat el?

 2. Ar trebui organizate grupuri de cetateni, care sa-i ia pe secuii astia si sa-i puna la punct. Nu se mai poate asa! Au devenit prea nesimtiti!

  • Sper ca te referi doar la cei din Udemereu!

  • La nervi ma mai duce mintea si la altii, nu doar din udemereu. La rece, da, la udemereu si la unii romanasi de-ai nostri, ca nici „noi” nu suntem sfinti.

 3. „… Într-o altă postare, Marcel Ciolacu, președintele PSD și al Camerei Deputaților, a spus că PSD nu susține proiectul și a dat vina pe PNL pentru adoptarea tacită….”

  Din categoria: „Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul!”

  Pai cine era la conducerea camerei deputatilor? Orban? Cine, ba, ciolanule? Dar ce sa-i faci, de unde nu e nici Daniel nu prea cere!

  • Vasilica Ciolaccila, Imparatul Fecala de pe Muntele de Rahat-psdos, arunca, din pura vrajmasie, gargara fake. Si asta pentru ca Prostia la abjectul Ciolacozaurus este un dat natural. Tupeismul la fel. Pentru mintea lui tocita la coltul rosu de partid zbu-Ciumat, benignele derapaje, inclusiv de exprimare, sunt iminente. Gasca udmr – ”indispensabilul” psdosului, e o Aripa-Satanei care fraiereste pe ceilalti, de cate ori poate si, ca sa vezi, joaca rolul eroinei din ”Divortul italian”. Cu cat mai inaccesibila pare, cu atat este mai dorita de…Preacurviosul social-democrat.

 4. Cum MINTE Ciolacu, acuzand PNL:
  „Liderul PSD a dat vina pe Guvern și PNL pentru întârzierea care a dus la adoptarea tacită a proiectului de lege în Camera Deputaților.
  „Mai mult, GUVERNUL a dat răspuns și a trimis PUNCT DE VEDERE după mai bine de 2 luni de când i-a fost solicitat, după ce se împlinise deja termenul de adoptare tacită! Mai mult, Comisia pentru Administrație condusă de PNL a avut nevoie de 3 săptămâni ca să dea un raport pentru această lege. Mai mult, Biroul Permanent al Camerei a atenționat Comisia de Administrație printr-o adresă că se împlinește termenul de adoptare tacită și că trebuie să facă ceva.”!!

  Marcel Ciolacu MINTE cu un tupeu fara margini, uite DOVADA ca Adoptarea „tacita” a fost facuta cu buna stiinta, NU ca a fost UITAT Proiectul in sertarele Camerei Deputatilor o arata AVIZUL NEGATIV primit de la Comisia pentru Adminsitratie publica si amenajarea teritorilui a Camerei Deputatilor EMIS inca din 03.03.2020(!!) si TRIMIS catre Biroul Permanent al Camerei Deputatilor(Sef Birou permanent e Marcel Ciolacu!), care scrie in 3 Martie 2020:
  „Către, BIROUL PERMANENT AL CAMEREI DEPUTAŢILOR,
  Vă înaintăm, alăturat, Raportul asupra propunerii legislative privind Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc, trimisă Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului pentru examinare în fond, cu adresa nr. Plx 670/2019din 10 februarie 2020.
  PREŞEDINTE, ANGELICA FĂDOR (PNL).
  In Raportul din 3.03.2020, Comisia mentioneza in mod explicit si Avizul Negativ primit de la Guvern!
  Apoi urmeaza CONCLUZIA acestei Comisii: „Din cele prezentate mai sus, rezultă că propunerea legislativă CONTRAVINE, în ansamblul său, normelor și principiilor constituționale, ordinii juridice interne, legislației Uniunii Europene și dreptului internațional. În urma examinării inițiativei legislativeșia opiniilor exprimate de către membrii Comisiei, s-a HOTARAT cu UNANIMITATE de voturi, RESPINGEREA Propunerii legislative privind Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc. ”
  Deci: Raportul NEGATIV a fost TRIMIS in Atentia Presedintelui Biroului Permanent al Camerei Deputatilor care e Marcel Ciolacu, inca din 3.03.2020!
  Ciolacu, care acum MINTE ca EL nu a stiut, ca NU a ajuns la el, l-a TINUT la sertar 20 de ZILE, pana a fost adoptat tacit, FARA sa il puna in dezbatere pe Ordinea de ZI!!
  Rusine, sper ca PNL sa dezvaluie in Parlament aceasta minciuna ordinara, e clar acum ca a fost aranjament cu UDMR, curat „tacit”, escrocilor!
  Uite Raportul NEGATIV al Comisiei de Adminsitratie, trimis Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, al carui SEF e Marcel Ciolacu, inca din 3.03.2020!
  http://www.cdep.ro/comisii/administratie/pdf/2020/rp670_19.pdf

  Din 3.03.2020 Raportul NEGATIV a zacut in sertarele Biroului Camerei Deputatilor, adica la Marcel Ciolacu, CINE te-a impiedicat Ciolacule sa-l pui ATATEA ZILE -20 de zile! – pe Ordinea de zi, cum ai pus AZI la Urgenta Legea cu neplata chiriilor pe vreme de pandemie!?
  Ciolacule, ti-ai pierdut memoria, tractorist analfabet!!??

 5. Ar trebui organizate grupuri de cetățeni, care sa-i ia pe demagogii ăstia si sa-i pună la punct. Nu se mai poate asa! Au devenit prea nesimțiți!

  • Vorbesti de bocitoarele pzdproalde?

  • Hai ca încet încet ajungeți toți la vorba mea….

  • …si sa-i bage in saci, si sa-i bage la zdup, de unde sa iasa doar cu picioarele inainte si cu mainile criminale pe piept.

 6. FELICITARI Ungaria!

  Votez pentru unirea cu Ungaria/Austria/Germania!
  Ragateni sudisti, nu va mai suportam incompetenta, coruptia, hotia ! Gena spurcata sudista si hoata!

 7. Hopaaaa, au fost prinsi cu mata-n sac :))
  FMM psd!!!!!!

  • Hopa-hopa! Relatie extrapordinar de extraconjugala – Intre psd si udmr. Iata asadar imaginea fidela a nemerniciei catastrofice. Paduchele-lat din fruntea partidului comunistoid, Urmasul Vomei nomenclaturiste, cinicul Ciolaccila, inconstientul bufon, cre(s)tinul fara Dumnezeu si fara patrie, bogdaprosteste lumea, pentru ca a mostenit pacate si lasa pacate de mostenire.

 8. Marcel Ciolacu, președintele PSD, a convocat pe 23 martie o ședință secretă a Camerei Deputaților pentru a trece Legea Autonomiei Ținutului Secuiesc! Într-o declarație dată marți pentru Evz, Ciolacu spunea că nu știe cum a trecut proiectul de lege de Camera Deputaților!

  Sedinta Camerei Deputatilor din 23 aprilie 2020
  12. Propunerea legislativă privind Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc; Pl-x 670/2019; (adoptată propunerea legislativă ca urmare a depăşirii termenului constituţional.)
  consulta fisa PL nr. 670/2019 (Comisarul)

 9. Cei doi parlamentari udmr-isti ( fascisti adica) care au propus o lege anti-Romania si anti-Constitutie trebuie sa-si piarda calitatea de membru in Parlamentul Romaniei!

 10. Sugerez senatorilor PSD . sa decida asupra actiunii acestui Ciolacu , care habar nu are de importanta unor proiecte de lege , care pot inflama , nu numai clasa politica , dar sa irite si romanii de rand , cinstiti si iubitori de Tara.

 11. Ciolacule, asta e sfarsitul tau de mare politician parvenit de buzau! Te vor arunca colegii din servicii ca pe o masea stricata! Pana aici ti-a fost lichea bronzata din nastere!
  Fals revolutionar, hot de 30 de ani din banul public!
  TE vom actiona penal pentru fals in acte, te vom pune sa returnezi toti banii din indemnizatia de fals revolutionar, si sa restitui terenul pe care ti l-a dat statul roman pt aceeasi realizare!

  Ciolacule, fiu de general comunist, parvenitule, tu cu scoala vietii, ai belit-o !!! Pt ceea ce ai facut, nu mai trebuia sa stim de tine niciodata! Intr-o tara normala!