G4Media.ro

Senatul a adoptat proiectul de lege inițiat de USR care permite primăriilor…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Senatul a adoptat proiectul de lege inițiat de USR care permite primăriilor să se poată împrumuta pentru a asigura agentul termic pe perioada iernii

Senatul a adoptat luni, în calitate de primă cameră sesizată, proiectul de lege propus de mai mulţi parlamentari USR prin care se permite primăriilor să se împrumute, pentru a asigura apa caldă şi căldura pe timp de iarnă, împrumut care nu era posibil în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Luând cuvântul în cadrul dezbaterilor din Plen, senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, unul dintre iniţiatori, a spus că ceastă iniţiativă vine în întâmpinarea cererii a 25 de municipii care au nevoie de soluţii pentru finanţarea termocentralelor pe timpul iernii, potrivit unui comunicat de presă al USR.

El a adăugat că administraţiile au nevoie de o plasă de siguranţă în caz că se ajunge la situaţia în care localităţile vor fi nevoite să se împrumute pentru a menţine funcţionale sistemele de încălzire centralizată.

„Mergând înainte, atât administraţia centrală, cât şi cele locale trebuie să găsească soluţii sustenabile pentru aceste probleme recurente care sunt generate de sistemele de încălzire centralizată care deservesc marile oraşe ale ţării. Bani există.

În acest moment nu mai puţin de 400 de milioane de euro stau nefolosite în conturile unei societăţi a statului denumită Societatea de Administrare a Participaţiilor în Energie, pe scurt SAPE. Aceşti bani au fost câştigaţi într-un litigiu la Curtea de Arbitraj de la Paris împotriva companiei ENEL, iar ei ar trebui să fie folosiţi exact pentru proiectele de retehnologizare a centralelor termice din România”, a explicat Raoul Trifan.

Proiectul de lege a fost aprobat cu 125 de voturi „pentru”, niciunul împotrivă şi o abţinere. Propunerea legislativă rmează să intre în dezbterea Camerei Deputaţilor, care este cameră decizională.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Singurii care muncesc în Parlamentul ăla, dar românii nu vad decat banii de pe pieptul PNL luați de PSD! Respect USR!!!

  2. Marile escrocherii pds+pnl continua sub conducerea escrocului din cotroceni!

  3. Unii chiar muncesc in parlamentul asta ! Desigur ei nu se numesc pnlsd si acolotii !

    Sa vedem ce iese din camera dep 🙁