G4Media.ro

Senatul a adoptat legea inițiată de USR prin care studenții vor avea…

Senatul a adoptat legea inițiată de USR prin care studenții vor avea acces gratuit la toate bibliotecile universitare

Senatul a aprobat cu unanimitate de voturi proiectul de lege inițiat de USR ce prevede accesul gratuit pentru studenți la toate bibliotecile universitare.

Senatorul USR Irineu Darău, membru în Comisia de învățământ, a declarat că inițiativa elimină o discriminare între studenții de la universități care au biblioteci proprii și cei care sunt la universități care nu au așa ceva.

„Avem patru mari universități – București, Cluj, Timișoara, Iași – care nu mai au nicio bibliotecă proprie, fiind utilizată biblioteca central-universitară. Iar consiliile de administrație ale bibliotecilor central-universitare din țară stabilesc o taxă pentru eliberarea permisului de acces la bibliotecile pentru studenți.

Această inițiativă legislativă vine să corecteze anomalia pe care v-am descris-o și să asigure că orice student va avea acces egal și gratuit atât la bibliotecile universitare, cât și la cele central-universitare”, a afirmat Irineu Darău.

La rândul său, deputatul USR Filip Havarneanu a spus că „progresul unor tineri pe care mâine îi vrem medici, avocați, politiști sau cu funcții de conducere nu trebuie condiționat financiar. Faptul că acest proiect a devenit o lege este o mare victorie”.

În prezent, studenții de la universitățile care dețin o bibliotecă proprie au gratuitate la accesul în aceste biblioteci.

De asemenea, studenții înmatriculați la universitățile care nu dețin o bibliotecă proprie sunt nevoiți să plătească serviciile bibliotecilor central-universitare contra taxă.

Legea va merge la preşedintele Klaus Iohannis pentru promulgare.

Sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Excelent. Netul nu tine loc de carti si in continuare unele carti sunt greu de gasit!

  2. Ei da!!! Așa, USR!!! Lăsați apărarea infractorilor și ocupați-vă de ce trebuie! Poate îi dați afară și pe ăia care conduc USR Tineret pentru atacul de tip Ciuma Roșie! USR Tineret a acuzat DIICOT de ”exces de zel nejustificat” în cazul arestării traficantului de droguri Cristian Dide în același timp și protestatar rezist și pro USR.

    • TU habar nu ai toata povestea si dai din gura. Mai bine citesti tot si dupa comentezi. Cristian Dide a dat comanda si a trimis si la DIICOT ce ia venit sa demonstreze ce usor se poate aduce droguri in tara si sistemul e firav. Ce traficant de droguri isi face auto denunt? Voi mai bine taceti din gura ca va faceti de ras. Dide demonstreaza ca institutiile statului nu isi fac treaba, dar tot el de vina. Pun pariu ca est igenul de persoana care da vina pe USR pentru ce s-a intamplat in tara timp de 31 de ani.