G4Media.ro

Senatorul USR Dan Lungu o acuză pe Cosette Chichirău că și-a adus…

Senatorul USR Dan Lungu o acuză pe Cosette Chichirău că și-a adus votanți cu autobuzul la alegerile interne pentru stabilirea listelor de candidați la Parlament. Replica lui Chichirău: Membrii i-au sancționat lipsa completă de implicare

Scriitorul Dan Lungu, senator USR și membru al filialei din Iași, o acuză pe șefa organizației, Cosette Chichirău, că a folosit ”metoda autobuzului” pentru a influența alegerile interne care au desemnat candidații alianței USR PLUS la parlamentarele din 6 decembrie.

Dan Lungu, care a contestat și aducerea liberalului Marius Bodea pe post de candidat la CJ Iași, susține că actuala conducere a partidului își aduce la vot rudele, angajații și prietenii care ”votează orbește” lista primită.

„Metoda autobuzului este o metodă care a fost folosită în alegerile interne ale USR și ea nu poate fi pusă în practică decât de cei aflați la conducere. În principiu, funcționează așa: se aduce în partid un grup de oameni siguri, cu ajutorul cărora se controlează votul prin faptul că toți urmează să voteze urmând orbește o listă primită – un grup electoral organizat, am putea spune. El este format în principiu de membri ai familiei, rude, angajați, vecini de bloc, prieteni vechi fără un interes politic, dar dispuși să dea o mână de ajutor în numele camaraderiei. Cei mai mulți dinte ei sunt admiși ca membri cu câteva luni sau săptămâni înainte de alegeri. Unii rămân în conservare și pentru alte alegeri, alții dispar, urmând a fi înlocuiți la următoarele alegeri”, a scris Dan Lungu într-un comunicat de presă.

El mai arată că ”majoritatea membrilor din autobuz nu participă la viața internă de partid, nu sunt prezenți pe grupurile de dezbateri și de comunicare, nu dau nicio mână de ajutor în campanie, nu strâng semnături. Ei au fost aduși exclusiv pentru a vota. Numele unora nici măcar nu este cunoscut decât de cei din conducere, fiindcă registrul electoral și procesele verbale cu admiterea membrilor sunt ținute la secret, sub pretextul protecției datelor personale”.

Cosette Chichirău a respins acuzațiile și l-a acuzat pe Dan Lungu de lipsă de implicare în campania electorală. ”Alegerile interne din cadrul oricărui partid provoacă multe emoții și atrag oportuniști care aleargă după funcții. În lunile dinaintea alegerilor locale, am organizat zeci, poate sute de evenimente, cu scopul de a câștiga Primăria Iași. Domnul Lungu nu a fost prezent la nici unul. Sute de candidați, membri simpli și simpatizanți au contribuit cu aproximativ 700.000 de lei la campania din Județul Iași. Domnul Lungu nu a contribuit cu niciun leu. În mod evident, membrii au sancționat la votul intern lipsa completă de implicare a domnului Lungu”, a declarat Chichirău pentru G4Media.ro.

Dan Lungu a fost desemnat de USR PLUS Iași pe a cincea poziție la Senat, lista fiind deschisă tocmai de Marius Bodea, venit din PNL.

În ceea ce privește acuzațiile de manipulare a votului cu ajutorul rudelor și prietenilor, Chichirău spune că ”rezultatele alegerilor interne au fost categorice. Nu vorbim de diferențe de câteva voturi sau chiar de câteva zeci de voturi. Vorbim de peste 100 de voturi care îl despart pe domnul Lungu de postul de senator. La Senat, dl Bodea a obținut 568 de puncte, iar dl Lungu 164 de puncte. La Camera Deputaților, eu am obținut 1061 de puncte, în timp ce dl Lupu, celălalt contestatar, a obținut 68 de puncte. Sunt diferențe care nu pot fi explicate de votul câtorva persoane. Oportunismul și ipocrizia nu au loc în USR Iași. Dacă se apucă de muncă acum, poate peste patru ani domnii Lungu și Lupu vor fi răsplătiți cu funcțiile pe care le râvnesc cu atâta patimă”.

Foto: Facebook/ Dan Lungu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. LOL! Pana si preacuratii care au castigat voturi fara sa aiba vreun program ci doar sloganul „fara penali” se bat la ciolan. Dar fiind urmatorii la roatie si fara alte optiuni,ii vom vota!

  • ii votam pentru ca fata de PNL/PSD sunt mult mai curati, si mai corecti, ca vor sa ajuna in parlament, e visul oricarui om implicat in politica

   ca auzi chestile astea, e pentru ca membrii sunt mai independenti decat cei sus numiti care nu musca prea tare, ca inca mai e nevoie de ei pentru alte functii,
   membrii USR+ isi permit sa si sa se spurce, pentru ca nu depind de salariul de bugetar din tata in fiu si de afacerile cu statul

   daca ai sa cauti un pic pe net despre impostura politica (valeriu nicolae), bazata pe CV-urile celor din parlament, ai sa vezi un 80% impostura la PSD, un 70% la PNL si un 10% la USR.

   intradevar nu sunt Isusi si nici frumosi si inteligenti ca noi astialalti, dar s-au implicat, si sunt sigur (pentru moment) ca s-au implicat cu dorinta de a face altceva ami de calitate

   are sens pentru un „apolitic”

 2. Interesant că gazetarul Mihai Goţiu, scriitorul Dan Lungu şi profesorul Vlad Alexandrescu ar fi putut coordona de la Cluj, Iaşi sau Bucureşti un portal USR de mare audienţă, dacă li s-ar fi cerut. O parte din frământările din partid s-ar fi transformat în dezbateri teoretice serioase.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.