G4Media.ro

Senatorul democrat Cory Booker s-a retras din cursa pentru alegerile prezidențiale din…

Senatorul democrat Cory Booker s-a retras din cursa pentru alegerile prezidențiale din SUA

Senatorul american Cory Booker, candidat afro-american care a deplâns lipsa diversităţii în campania democrată pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie, s-a retras luni din cursa pentru nominalizare, explicându-şi decizia prin lipsa de finanţare, relatează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.ro.

Retragerea lui Booker (50 de ani) are loc cu o zi înaintea unei importante dezbateri democrate şi cu trei săptămâni înaintea primului vot organizat în cadrul alegerilor primare din Partidul Democrat, în statul Iowa, la 3 februarie.

Un singur candidat de culoare a rămas în cursa pentru nominalizarea democrată, fostul guvernator al statului Massachusetts, Deval Patrick, după ce iniţial tabăra candidaţilor era cea mai diversă din istorie.

Booker, apreciat pentru volubilitatea sa, calităţile sale oratorice şi respectul faţă de rivali, şi-a axat campania pe un mesaj de iubire şi unitate pentru a combate retorica dezbinătoare a actualului preşedinte republican Donald Trump, ceea ce de multe ori nu a fost pe placul electoratului democrat profund nemulţumit de comportamentul liderului de la Casa Albă.

Politicianul menţionează într-un mesaj pe e-mail adresat susţinătorilor săi şi faptul că, în calitatea sa de senator, va fi jurat în cadrul viitorului proces de „impeachment” al lui Trump.

În timp ce o parte din cei 12 candidaţi rămaşi în cursa primară democrată au reacţionat la vestea retragerii prin mesaje pline de emoţie, Donald Trump a salutat-o printr-o postare ironică pe Twitter.

„Foarte importantă informaţie de ultim moment (glumesc): Booker, care era în jur de zero în sondaje, tocmai a abandonat primarele democrate. Voi putea dormi liniştit la noapte. Eram atââât de neliniştit că va trebui să mă confrunt cu el într-o bună zi într-un duel electoral”, a mărturisit Trump.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Cory Booker 2%

  2. “ Un singur candidat de culoare a rămas în cursa pentru nominalizarea democrată, fostul guvernator al statului Massachusetts, Deval Patrick, după ce iniţial tabăra candidaţilor era cea mai diversă din istorie.”

    Greșit! Ați uitat de Elizabeth Warren si ea e 1/1024 “nativ american”. I se spune fauxcahontas.

    • Și Yang e tot minoritar, dar nu-l place mainstream media, așa că nu auzim mai nimic despre el, deși este probabil singurul candidat rezonabil de la democrați.

  3. Dumnezeu sa binecuvântare America si pe Donald Trump! Americanii sunt frații noștri si luptam impreuna impotriva regimurilor totalitare si impotriva comunismului, atunci cand altii isi refac legăturile cu Rusia, China sau Iranul.

  4. Până la urmă va concura cu Trump doar Bernie Sanders cel senil

  5. De ce ar trebui sa ne intristam cand abandoneaza cate un candidat? La ei nu e ca la noi sa le finanteze statul, de la buget, campania electorala. Cand isi dau seama ca n-au nici o sansa la alegeri, e firesc sa spuna pas: astfel nu risca sa faca cheltuieili pe degeaba.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.