G4Media.ro

Senatorii USR PLUS vor vota la vedere pentru avizarea urmăririi penale în…

Senatorii USR PLUS vor vota la vedere pentru avizarea urmăririi penale în cazul lui Florian Bodog, anunță Radu Mihail

Senatorii USR PLUS vor vota miercuri la vedere pentru avizarea urmăririi penale în cazul lui Florian Bodog, anunţă liderul grupului USR PLUS din Senat, Radu Mihail.

Potrivit unui comunicat USR PLUS, care-l citează pe Radu Mihail, senatorii USR PLUS vor vota la vedere împotriva raportului de respingere adoptat de Comisia Juridică din Senat şi pentru avizarea urmăririi penale a senatorului PSD Florian Bodog, fost ministru al Sănătăţii, conform cererii depuse de DNA.

  • ”Vom vota la vedere PENTRU ridicarea imunităţii parlamentare şi o vom face de fiecare dată când ni se va cere, indiferent de nume, indiferent de partid. Trebuie să fie clar pentru toată lumea: toţi cetăţenii României sunt egali în faţa legii iar vinovăţia sau nevinovăţia unui cetăţean român se stabileşte de către o instanţă de judecată. Votul de azi este strict procedural, nu însemnă că cineva este vinovat sau nevinovat, ci doar că activitatea justiţiei poate merge mai departe, neîngrădit. E timpul ca imunitatea parlamentară să înceteze să mai funcţioneze ca un paravan în faţa justiţiei”, a precizat liderul senatorilor USR PLUS.

Conform USR PLUS, în Comisia Juridică, senatorii USR PLUS Simona Spătaru şi Cosmin Poteraş au votat pentru un aviz în favoarea urmăririi penale. Votul a fost secret, ”pentru” votând 6 senatori, 6 s-au abţinut şi un senator a votat împotrivă, ceea ce a însemnat adoptarea unui raport negativ, de respingere a cererii DNA.

Raportul Comisiei urmează să fie supus votului plenului Senatului, vot care este secret, cu bile. DNA solicită avizul Senatului pentru urmărirea penală a fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog, fiind a doua oară când o astfel de solicitare îl vizează pe acesta.

Fostul ministru este suspectat de abuz în serviciu, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Conform procurorilor, acesta ar fi acţionat în mod direct pentru ca o persoană angajată în funcţia de consilier personal să îşi încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni fără să se fi prezentat la serviciu şi fără să fi prestat activităţile la care era obligată prin contract şi ar fi semnat în locul persoanei respective o serie de acte.

sursa: News.ro, sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Bravo!
    Vom vedea cine vă urmează exemplul.

  2. Vor vota toți așa cum se va decide în ședință. Copiii ăștia iar vor să facă notă discordanta, cică asa ies în evidență! Și nici n-au încheiat bine împăcarea din coaliție!

    • Dar tu cum ai vrea să se voteze? Ne-am lămuri de ce parte ești: a ,, copiilor”, sau a mafioților.

  3. votul secret e o gaselnita a mafiei (cu toate variantele de ei de culori rosu-galben-portocaliu) care conduce tara de 31 de ani – pentru a-si face scapati mafiotii
    Parlamentarii sunt intretinuti de popor si trebuie sa dea socoteala pentru decizii celor care i-au pus acolo

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.