G4Media.ro

Senatoarea USR, Florina Presadă, îi cere din nou Avocatului poporului să atace…

Senatoarea USR, Florina Presadă, îi cere din nou Avocatului poporului să atace la CCR ordonanța de urgență privind Codul administrativ: De ce nu vreţi un control pe o lege care include prevederi neconstituţionale, precum pensiile speciale ale primarilor?

Senatoarea, USR Florina Presadă, a reiterat vineri solicitarea adresată Avocatului poporului, Renate Weber, de a ataca la Curtea Constituțională (CCR) ordonanța de urgență prin care a fost adoptat Codul Administrativ, subliniind că actul normativ include prevederi declarate neconstituţionale anterior, cum sunt cele privind pensiile speciale pentru primari.

”Doamnă Weber, poate nu vă place că aveţi această competenţă, conform Constituţiei, dar asta nu e o scuză pentru a nu sesiza CCR. Trebuie să explicaţi românilor – poporului, dacă vreţi – de ce nu daţi curs solicitărilor privind Codul Administrativ. Trebuie totuşi să aflăm şi noi de ce nu vreţi un control pe un act normativ despre care ştim că include prevederi declarate neconstituţionale anterior – cum sunt cele privind pensiile speciale pentru primari.
Asta ca să nu mai pomenesc despre procedura adoptării lor prin ordonanţă de urgenţă: Consiliul Legislativ zice şi el în avizul dat deja că ea nu este justificată în textul de fundamentare”, i-a transmis Florina Presadă Avocatului poporului într-un mesaj pe Facebook.

”Doamnă Avocat al Poporului, aveţi de ales. Decizia vă aparţine. Reabilitaţi reputaţia acestei instituţii, pe care domnul Ciorbea a aservit-o unei majorităţi parlamentare care a legiferat privilegii pentru penali şi baroni locali sau nu?”, a conchis senatoarea USR.

Florina Presadă a depus, pe 27 iunie, la Avocatul Poporului solicitarea pentru sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la ordonanţa de urgenţă de adoptare a Codului administrativ, în care a reclamat în primul rând absenţa urgenţei care să justifice adoptarea actului normativ prin OUG.

De asemenea, Presadă a menționat că, spre exemplu, proiectele de legi prin care se instituiau pensii pentru aleşii locali au fost deja declarate neconstituţionale.

Senatoarea USR a contestat şi reducerea de la două treimi la jumătatea plus unu a majorităţii necesare pentru adoptarea deciziilor care ţind e patrimoniul comunităţilor locale.

Florin Presadă a declarat atunci că decizia de a sesiza sau nu CCR pe Codul administrativ este primul test al Renatei Weber, numită cu o zi în urmă în funcție, ”care va arăta ce fel de Avocat al Poporului doreşte să fie”.

Codul administrativ a fost adoptat de guvern, pe 25 iunie, prin ordonanţă de urgenţă. Ulterior, actul normativ a fost supus unor modificări, în urma nemulțumirilor ridicate de UDMR privind posibilitățile de folosire a limbilor minorităților naționale în administrație. Abia pe 5 iulie OUG-ul privind Codul Administrativ a fost publicat în Monitorul Oficial.

Citește integral: Codul administrativ a fost publicat în Monitorul Oficial / Ordonanța de urgență include și ultimele modificări privind folosirea limbilor minorităților în administrația locală

Foto: Renate Weber depune jurământul în funcția de Avocat al Poporului în fața președinților Senatului și Camerei Deputaților / Sursa: Senat.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. trebuie sa scapam neaparat de ramasitele murdare ale guvernarii pzd-alde…
  si sa tragem apa dupa ei, in special dupa renate 🙂

 2. Sluga fmmpsdalde este încă o protectoare a grupului infracțional organizat care jefuieste continuu țara. Arestată pt complicitate la atentat la siguranța națională.

 3. Păi cum să vrea, de vreme ce Weber e inhaitata cu infractorii ALDE si mâncătoare de (…) la latrinele Securistului Voiculescu? Tocmai pentru asemenea „merite” a fost numita aceasta carierista politruca participanta activa la distrugerea Justitie in RO.

 4. Ciorbea a fost o jigodie ordinara. Nu e o surpriza ca Weber nu se lasa mai prejos cu ticalosia instaurata in post si , poate, are pretentia sa-l intreaca pe predecesorul din acest punctde vedere.
  Ca Weber nu merita sub nici o forma aceasta functie este clar ca buna ziua. La recentele alegeri europarlamentare, electoratul le-a lasat repetente pe weber si nicolai, cele doua rapandule ce se ratoiau la toti cei care sustineau statul de drept si condamnau interventia politicului in justitie, Votul a fost o dovada ca dincolo de atitudinea fata de partidul in numele caruia candidau cele doua „trotuariste”, electoratul a tinut cont si de prestatia avuta la Bruxelles/ Strasbourg de cele doua ciocanitioare…..
  Dar sleampata(la minte si la ratiune) de toanty Veorica si-a permis sa faca troc cu functia de Avocat al Poporului, oferindu-i ex-manechinului ratat, alias Slugariceanu, o institutie importanta intr-un stat ce se vrea democratic, in schimbul pastrarii coalitiei, desi slugariceanu n-avea de gand sa tradeze, doar o ameninta subtil, ceea ce se cheama santaj, …
  In plus, Weber chiar nu cred ca indeplineste conditia principala pentru a putea fi desemnata pentru acest post si ma refer aici la CV-ul profesional: vechimea in domeniu si nivelul de exercitare a profesiei respective.
  Pana cand ii mai lasam sa-si faca de cap aceste lepre?

  • Weber = politruca ordinara, traseista politica, propagandista la latrinele securistiolor, o carierista de cea mai joasa speta infiltrata canda in societatea civila de Secu pentru ca sa o distruga.

 5. isi numara banii, nu are timp de prostii. abia reuseste sa si-i numere de la un salariu la altul.
  vrea si avocatul boborului o pensie speciala.

  in romania numai „prostimea” nu va avea pensie speciala.

 6. Cum să vrea? Renate Weber e complicea infractorilor din alde, mâncătoare de r*t la latrinele securistului Voiculescu si o carierista politruca jalnica. A fost pusa acolo tocmai pentru a fi stâlp de aprare al Ciumei Rosii PSD+ALDE+UDMR

 7. Avocatul Poporului este o institutie utila atit timp cit functia nu este ocupata de aserviti politic si constipati mintal .

 8. Stai așea, ce atâta zor. Păi weberul nu o fi apucat să facă primirea-predarea biroului, cu ciorbică. Păi degeaba au pus-o pesedacii acolo?

 9. Renate Weber e Avocatul celor de la ALDE!
  NU e Avocatul Poporului Roman!
  A spus-o analfabeta Veorica:
  „Avocatul poporului e al celor de la ALDE”, graia mandra Veorica in 24 Iunie 2019:
  „„Avocatul Poporului e al celor de la ALDE”, a declarat Viorica Dăncilă după întâlnirea coaliţiei. Ea nu a făcut public numele celui propus pentru această funcţie.”
  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/v-dancila-avocatul-poporului-e-al-celor-de-la-alde-cine-este-propunerea-coalitiei-1150702

  Senatoarea, USR Florina Presadă trebuia sa-i ceara lui Taricenau-4,2%, el e seful ALDE 4,2%!!!

 10. A plecat dracu și a venit tatăl său, nu cam așa arată lucrurile. Păi, simplu, această tanti este propunerea lui răzgândeanu… nu era clar că ăsta îi va fi comportamentul, că va continua ce a făcut impostorul de ciorbiță! Atâta timp cât această poziție este ocupată de astfel de intruși, nu-și mai justifică existența, ar trebui să fie desfințată sau, așa cum cred că ar fi normal, să fie modificată procedura de numire, iar poziția de avocat al poporului să fie ocupată în urma alegerii de către popor a persoanei ocupante a funcției împricinate. Dacă tot este avocatul poporului, păi chiar de popor să fie numit prin vot universal. Situația dată este identică cu situația de la CSM, unde, cei doi magistrați ai societății civile sunt desemnați de Parlament, iar în activitatea lor ulterioară, după cum s-a putut și se poate lesne observa, numai interesul societății civile nu-l reprezintă. Așa că, întorcându-ne la individa pusă de Tăriceanul, acest 0 politic, eu nu mi-am făcut niciun fel de iluzii că va fi altceva decât un ciorbea 2. Altfel, cu siguranță, nu ar fi fost în barca sau marsupiul Tăriceanului.

 11. Simbolul nesimtirii faat de romanii ccare o platesc sa stea in acel scaun

 12. Trei mari barbati de stat: Tataie, Marcel si Renato. Putem sa ne culcam linistiti. Eroii nostril ne vegheaza

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.