G4Media.ro

Semnele austerității: Polițiștii din Ilfov, somați să-și raționalizeze consumul de energie și…

Semnele austerității: Polițiștii din Ilfov, somați să-și raționalizeze consumul de energie și să ”utilizeze eficient” ștergătoarele de picioare

Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov a trimis săptămâna trecută o circulară către toate secțiile de poliție din județ prin care le cere acestora să își raționalizeze consumul de curent electric la 600 kw/lună pentru posturile din rural și 1.500 kw/lună pentru cele orășenești, potrivit unui document consultat de G4Media.ro.

Circulara le cere polițiștilor ilfoveni să închidă lumina din birouri chiar și la ”părăsirea pentru scurtă durată a acestora”, stingerea becurilor pe holuri și în toalete când lumina naturală e suficientă, precum și ”utilizarea rațională a aparatelor electronice de încălzire”.

Mai mult, pornirea aparatelor de aer condiționat se va putea face ”strict când e nevoie și la o diferență de 5 grade față de temperatura exterioară pe modul econom”. De asemenea, e strict interzisă aerisirea camerelor cât timp aparatul de aer condiționat e pornit.

Încălzirea posturilor de poliție va putea fi făcută doar în ”perioada de încălzire dintre 1 noiembrie și 31 martie”, mai arată documentul trimis polițiștilor din Ilfov.

Polițiștii sunt îndemnați, de asemenea, să utilizeze ”eficient” ștergătoarele de picioare de la intrarea în posturi pentru a limita murdărirea covoarelor, precum și să închidă bine ferestrele pentru a evita spargerea din cauza vântului puternic.

În cazul nerespectării normei de consum legale, șefii de post sunt răspunzători, arată documentul citat.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. nu va place in paradisul comunist?

 2. pe cand si putorile din guvern vor avea interdictie la cumparat creme cosmetice, din banii romanilor, pentru uz personal?

 3. Așa era si pe timpul lui ceașcă, economie la curent electric,la căldura etc. Cred că o să le taie căldura de tot, iar pentru a se incălzi vor alerga din oră în oră în jurul postului sau biroului de poliție circa 15 min. Pentru a avea curent vor deschide ușa și ferestrele și vor avea curent cât vor.

 4. Si totusi, astea sunt lucruri pe care le face cam orice on cand e la el acasa, si cand facturile sunt platite din buzunarul propriu. Daca cheltuieli sunt suportate de stat sau de patron, ar trebui banii irositi?

  • Corect. Sunt masuri de bun simt.
   Ceea ce m-ar pueta face sa cred ca pana acum in aceasta institutie a fost o risipa nesimtita.
   Pe de alta parte, asta, ca de obicei, se va rasfrange in calitatea muncii politistilor: lehamite si combinatii cu infractorii.

 5. Da, o măsură asemănătoare trebuie luata și la Palatul Parlamentului, o gaura neagra în care se scurg zeci-sute milioane de euro. Daca mai pui că „locatarii” merg acolo doar pentru prezența ( din când în când), mâncare ieftină și „combinații”, se poate realiza o mare economie; pot face cate o ședință, când are Draknea cate o nevoie pt a-și rezolva cate o problemă, și într-o cămăruță…oricum majoritatea votează ca oile, ne putem dispersa fara probleme de ei…

 6. Plic rotund pt. circulara au avut?

 7. Ar trebui sa fie un lucru de bun simt fara sa se faca circulare sau sedinte pe tema asta. Dar in institutiile statului nu numai in sectiile de politie se face o risipa enorma la utilitati.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.