G4Media.ro

Selecţia oficială Astra Film Festival 2022 cuprinde 73 de filme documentare. Trei…

Foto: Astra Film Festival / Rareș Helici

Selecţia oficială Astra Film Festival 2022 cuprinde 73 de filme documentare. Trei sferturi dintre producţii vor fi văzute în premieră

Selecția oficială a noii ediții Astra Film Festival (Sibiu, 9-16 octombrie) cuprinde 73 de filme documentare, iar trei sferturi dintre acestea sunt premiere, anunță organizatorii, într-un comunicat de presă.

Potrivit acestora, programul va fi variat, cu filme din toată lumea, care include diferite formate ale cinemaului documentar, ce vizează un public divers, programul industry Astra Film DokTank, dezbateri incitante, concerte și evenimente speciale marca Astra Film Festival. Revin proiecțiile în săli de cinema și programele Astra Film Junior și Full-Dome. În total, publicul AFF2022 va avea parte de peste 100 de perspective cinematografice.

Filmele vin din Noua Zeelandă, Australia, Norvegia, Finlanda, Chile, Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Franța, Spania, Germania, Vietnam, Israel, Iran, Kîrgistan, Armenia, Ucraina, Rusia.

„Îi chemăm pe iubitorii filmului documentar din toată țara să vină la Sibiu pentru a vedea povești profunde, care îi vor pune pe gânduri, pentru a afla perspective inedite asupra realității și, înțelegând mai bine lumea în care trăim, să fie martori avizați la spectacolul vieții. Prezentă și viitoare. Facem acest lucru neîntrerupt, din 1993”, a declarat Dumitru Budrala, director-fondator Astra Film Festival.

Vor fi, ca în fiecare an, patru secțiuni competiționale (România, Voci emergente al documentarului, Europa Centrală și de Est, România și DocSchool) în care sunt înscrise 42 de filme non-ficțiune din 37 de țări. Lista completă a filmelor din selecția oficială poate fi consultată aici: https://www.astrafilm.ro/ro/selecie-filme-aff-2022.

Filmele vor fi proiectate în centrul istoric al Sibiului (Sala Thalia, Astra Film Cinema din Piața Mică, în Domul instalat special în Piața Mare), la Biblioteca Universitara ULBS și în sălile Cine Gold în Promenada Sibiu Mall.

Astra Film Festival Sibiu, lansat în 1993 ca proiect inovator, este unul dintre cele mai importante festivaluri de film de non-ficțiune din Europa, inclus de European Film Academy pe lista festivalurilor care au dreptul de a face nominalizări directe pentru European Film Awards.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...