G4Media.ro

Şeful Serviciului Omoruri: Ne-am sesizat din oficiu în legătură cu incidentul de…

Şeful Serviciului Omoruri: Ne-am sesizat din oficiu în legătură cu incidentul de la Unitatea mobilă de la „Victor Babeş”

Şeful Serviciului Omoruri din DGPMB, comisar-şef Marian Mihoci, a declarat, marţi, că Poliţia s-a sesizat din oficiu în legătură cu decesul a trei pacienţi internaţi în Unitatea Terapie Intensivă Mobilă de la Spitalul „Victor Babeş”, relatează Agerpres.

„În jurul orei 19,30, Serviciul Omoruri s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că trei pacienţi internaţi în Unitatea mobilă amplasată în curtea Spitalului ‘Victor Babeş’ au decedat. În interiorul acestei Unităţi mobile au fost descoperite cadavrele a trei femei, în vârstă de 84, 74, respectiv 63 de ani”, a precizat Marian Mihoci.

Potrivit acestuia, nu a existat niciun apel la 112 care să sesizeze Serviciul Omoruri despre incident, care s-a produs în jurul orei 17,00 – 17,30.

„Din primele date a rezultat că ventilatoarele montate în această Unitate de Terapie Intensivă Mobilă au suferit o disfuncţionalitate, în sensul că alimentarea cu oxigen a fost întreruptă. (…) Concluziile preliminare ale necropsiei au fost de insuficienţă respiratorie acută”, a spus Mihoci.

El a adăugat că au fost audiate în cauză, până în acest moment, 15 persoane, atât personal medical, cât şi personal tehnic.

De asemenea, au fost ridicate mai multe documente, precum şi imaginile de pe camerele de supraveghere instalate în interior.

„O primă ipoteză ar fi această presiune mărită în cadrul instalaţiei de oxigen, dar nu ştim ce a cauzat, luăm în calcul toate ipotezele, atât o eroare umană, cât şi o defecţiune tehnică”, a afirmat şeful Serviciului Omoruri.

sursa foto: G4Media

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. gargarisime de-ale procurorilor obositi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.