G4Media.ro

Şeful OMV laudă proiectul gazoductului Nord Stream 2 și cere SUA să…

Şeful OMV laudă proiectul gazoductului Nord Stream 2 și cere SUA să nu-și mai „amenințe” prietenii

Grupul energetic OMV AG sprijină construirea gazoductului Nord Stream 2 între Rusia şi Germania, în pofida ameninţării sancţiunilor Statelor Unite, a afirmat directorul general Rainer Seele, într-un interviu acordat publicaţiei austriece Wiener Zeitung, transmite agenția Reuters, preluată de Agerpres.

„Acest proiect este de mare importanţă pentru securitatea aprovizionării pieţei europene de gaze, prin urmare este responsabilitatea Europei să decidă. Avem o prietenie transatlantică profundă cu SUA, de decenii. Şi prietenii nu ar trebui să se ameninţe unii pe alţii”, a declarat şeful OMV.

Secretarul american de stat Antony Blinken a făcut apel la „toate entităţile implicate” în proiectul controversat al gazoductului Nord Stream 2 să se retragă „imediat”, pentru că în caz contrar riscă sancţiuni din partea SUA. Şeful diplomaţiei americane a dat asigurări într-un comunicat că administraţia lui Joe Biden este „hotărâtă să respecte” legea adoptată în 2019 şi prelungită în 2020 de Congresul american şi care prevede sancţiuni.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. ati gresit titlul. ghilimelele se pun la „prieteni” nu la ameninte.

  2. OMV şi cu mine suntem ȋnsă prieteni adevăraţi cu Rusia lui Putin, fără ghilimele.

  3. Domnul director de la OMV este prietenul rusilor. A lucrat anterior pentru ei si este imposibil sa fi ramas fara nici o legatura cu ei.

  4. Americanii vor sa torpileze proiectul pentru ca sa-si vanda propriile gaze Europei. Au un interes financiar, ceea ce nu este frumos : americanul o omoara si pe ma-sa pentru bani.
    Nu este nici o chestie de prietenie aici.

  5. Pai…intotdeauna „interesul german” a purtatat „fesul restului lumii” in momentele istorice propice nemtilor….Planul Marshall fuse bun pentru ei in urma cu peste 70 de ani…azi nu se mai „pune”….