G4Media.ro

Şeful FSB pretinde că Ucraina a fost implicată direct în atacul de…

sursa foto: STRINGER / AFP

Şeful FSB pretinde că Ucraina a fost implicată direct în atacul de la sala de concerte de lângă Moscova

Serviciile de informaţii militare ucrainene au fost implicate direct în atacul criminal de la o sală de concerte din apropiere de Moscova în care peste 140 de oameni au fost ucişi, a declarat şeful serviciului federal de securitate rus (FSB), Aleksandr Bortnikov, relatează vineri TASS preluată de Reuters, transmite Agerpres.

Rusia a lansat astfel de acuzaţii şi în trecut. Bortnikov nu a furnizat dovezi pentru a-şi susţine afirmaţiile.

„Investigaţia este în desfăşurare, dar pot spune deja că serviciile de informaţii militare ucrainene sunt direct implicate în acest atac”, a declarat Bortnikov, potrivit agenţiei de ştiri ruse de stat.

De asemenea, el a acuzat NATO că facilitează transferul de „mercenari şi militanţi din organizaţii teroriste internaţionale din Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi Afganistan” în Ucraina, pentru a putea lupta acolo împotriva forţelor ruse.

Gruparea Statul Islamic a revendicat masacrul de sala de concerte din luna martie, iar oficiali americani au afirmat că deţin informaţii care indică faptul că acesta a fost comis de ramura afgană a organizaţiei teroriste, Statul Islamic – Khorasan. Ucraina a negat în mod repetat că a fost implicată în atac.

Potrivit TASS, Bortnikov a declarat că SI – Khorasan a jucat un rol în coordonarea acţiunilor atacatorilor şi că serviciul ucrainean de informaţii militare a jucat de asemenea un rol direct.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Sigur ca da… La fel si la 11 septembrie 2001. Rusia pierde pe toate planurile.

  2. Pai si in bombardarea si distrugerea Siriei,tot Ucraina e implicata!
    Pana si invazia a fost creata de propria ei armata…

  3. De trei ani,am aflat cu totii ca daca Rusia neaga ceva e 100% adevarat,si daca face o afirmatie e 100% minciuna. Asa tupeu de a minti in fata cu privirea senina numai nendhertalii astia pot.
    Probabil dupa ce Trump va face America great,Europa de Est va ajunge pe mana rusilor,dar poate avem timp sa fugim in lumea civilizata care va izola acest cancer care este Federatia Sovietica.