G4Media.ro

Șeful Erste Group, după ce Austria s-a opus intrării României în Schengen:…

Sursa foto: Twitter/@ErsteGroup

Șeful Erste Group, după ce Austria s-a opus intrării României în Schengen: Regretăm rezultatul votului de astăzi din Consiliu / Obiectivul nostru comun trebuie să fie acela de a găsi rapid o soluție viabilă

Willi Cernko, CEO-ul grupului austriac Erste, acţionarul principal al BCR, a reacționat la votul negativ dat de Austria intrării României în spațiul Schengen.

„Regretăm rezultatul votului de astăzi din Consiliu. România și Austria sunt strâns legate în multe privințe. Din punct de vedere social, cultural și, bineînțeles, și economic. Austria este unul dintre cei mai importanți investitori în România, iar România, la rândul ei, este o piață de export foarte importantă pentru companiile austriece.„, a scris CEO-ul Erste pe LinkedIn.

Erste Group este o companie europeană – și în special o companie din Europa Centrală, a spus Cernko, care a adăugat că „o decizie a Consiliului va avea un impact direct asupra a peste 5.000 dintre colegii mei și a peste 2,8 milioane dintre clienții noștri din România.”

Willi Cernko, CEO-ul grupului austriac Erste a mai spus că „o Uniune Europeană unită este una în care toți cetățenii UE au aceleași drepturi și obligații. Nu există state membre de mâna a doua. Prin urmare, obiectivul trebuie să fie ca toți cetățenii să beneficieze în mod egal de libertățile Uniunii. Acest lucru include, de asemenea, participarea la spațiul Schengen.”

Despre votul negativ al Austriei, el a adăugat: „Veto-ul este cea mai puternică poziție pe care o poate adopta un stat membru al UE în timpul votului. Presupunem că guvernul austriac a cântărit foarte atent acest pas și respectăm faptul că trebuie să ia în considerare și preocupările legate de securitate. Unitatea nu înseamnă că toți partenerii trebuie să fie întotdeauna de aceeași părere, fără nicio discuție. Cu toate acestea, este clar că acest pas va avea consecințe foarte reale pentru milioane de cetățeni ai UE. Prin urmare, obiectivul nostru comun trebuie să fie acela de a găsi rapid o soluție viabilă. În calitate de Erste Group, dorim și ne vom aduce contribuția la acest obiectiv și, prin urmare, facem apel la liderii politici de la toate nivelurile să își asume responsabilitatea de a aduce o soluție.”

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

44 comentarii

 1. Hai, marsh!

  • Mi-am lichidat contul la Raiffeisen Bank ȋn perioada crizei din 2008. Precizez că n-am ȋmprumutat niciodata nici un leu de la bănci, dar m-au revoltat funcţionarii Raiffeisen Bank, ȋn frunte cu Steven van Groningen. Reamintesc, Steven van Groningen a cerut, nici mai mult, nici mai puţin, să fie interzisă legal „denigrarea băncilor”.

  • Doar boicotand masiv tot ce e austriac pot fi loviți acești netrebnici.
   Și mai e o soluție, dar au oo politicienii noștri de carton. Sa vegheze ca instituțiile statului sa își facă treaba la litera legii. Cea mai mica abatere a unei firme austriece sa fie sancționată cu maximul de amenda.
   Ar fi perfect legal și nu ar avea de ce sa se plângă mâncătorii de maro austrieci. AUIE MUSTRIA!

  • Chiar azi mă duc să închid conturile de la reiffeisen,inclusiv cardul eMag. Rămân doar cu Transilvania și BRD.

 2. Cum ar fi retragerea banilor in cont. BCR este banca austriaca.
  Asa cum ai spus, „rapid”.

 3. Romanii sa isi inchida conturile la BCR. Simplu. Sunt atitea alte banci.

 4. Adica nu spune nimic, nu sustine Romania, nu isi critica papuarii.

 5. ….’ România este o piață f importantă de export pt companiile austriece”…. Mai dă-vă dreaq cu casele alea ale voastre aliniate perfect

 6. Arată – ne mai întâi tu dovada că ti-ai închis conturile.

 7. Am trimis deja mesaj catre BCR sa-mi inchida contul + cardul. Asa sa faca toti si cu astia si cu Raiffeisen.

  • Contul BCR nu se închide prin mesaje, ci prin notificare scrisă la sucursală, trebuie să te duci acolo și să ai și CI. Cardul ti-l anulează pe loc, dar el mai rămâne activ încă 30 zile, ca și contul până se debiteaza tot ce ai cumpărat.
   Raresica Minciunica a făcut pui.

 8. Să primiți ce meritați. Faliment.

 9. Insul incearca sa faca un damage control pentru a contracara pierderea clientilor romani.

 10. Banca TRANSILVANIA.

 11. Țărișoară de buzunar, mare imperiu. De hoți. Vreți să luați gratis resursele altora, pe șantaje ordinare.

 12. Eu, unul, indiferent care va fi atitudinea viitoare a Austriei, promit și sper să respect promisiunea de a nu mai vizita niciodată Austria, să nu mai cumpăr carburant de la OMV și să nu am niciodată cont la BCR sau Raiffeisen!

  Nu știu dacă chiar meritam aderarea acum, dar cu siguranță nu meritam să ne umilească, să-și bată joc de noi.

 13. Asta după ce te scuipa îți zice ca trebuie sa găsim o soluție ca sa te curățăm .
  Am sa încetez relația cu bancile Austriei .

 14. fara sa vrea , spune exact ce gandeste, adica aici isi vand produsele si de aici isi iau banii.

  • Nu te obliga nimeni sa iei de la ei, dar iei pentru ca iti convine raportul pret/calitate

 15. Plecati din aceasta tara! Ne-am saturat de afacerile pe care le faceti aici, doar hotii! Sunteti niste hoti care furati poporul roman!

 16. Cu regret va anunt ca nu-mi voi deschide cont la banca dvs.

 17. Avem la Sibiu un consul onorific al Austriei, prieten cu KWJ. Are o reprenzentanta SUZUKI si distribuitor pe produse Liqui Moly. Ar fi bine sa evitam produsele lor in semn de respect reciproc!

 18. toti transportatorii isi muta conturile de la bancile austriece

 19. Cont inchis.
  Adio erste-bcr

 20. Dragi ROMANI haideti sa aratam ca o sa regrete. In primul rand firmele mari sa nu mai lucreze cu bancile austriece si firmele care au carduri de carburant la Omv sa se mute la alta firma. SA REGRETE domnii austrieci.

 21. De unde vii,
  De unde vii,
  Domnule Wîllîi Cernko?

 22. Eu nu mi-as mai tine banii in bănci austriece, perioada următoare , posibil sa aibă probleme de lichiditate…
  Dar, ce sa zic, ghinion… sa se duca liniștiti la fund

 23. Fiul si-a mutat pensia privata (Pilonul2) de la BCR la Metropolitan Life Pensii.

 24. Aronganta e maxima, probabil comunicatul de presa il avea scris inainte.

 25. Eu ma mut la Transilvania.La BCR numai aroganți și nesimțiți. Pa,pa firme austriece

 26. Da Banca Transilvania mi s-a parut si mie cea mai prietenoasa(mentionez ca am avut conturi la BCR,Raiffeisen si ING-nu le mai am de 10 ani)

 27. Păi, să vă dăm motive solide să regretați de-adevăratelea.

 28. O idee ar fi și CEC Bank,bancă românească.

 29. Transilvania.

 30. Poate că ar trebui că pentru următoarele 6 luni sa boicotamorice este austriac și 5 luni cele olandeze

 31. Tocmai ce am fost în Austria pentru 3 zile la un complex SPA, pentru ultima dată am călcat în Austria, i-am spus și soției, gata!
  Fără OMV Petrom, Raiffeisen,mâncare ,etc.și orice altceva mai descoper că este Austriac.
  Nici știri nu vreau să mai citesc cu subiectul ăsta!
  Și în mare măsură este vina clasei noastre politice, atât au putut face ei,nimic…nu am intrat!
  Bine că au grijă să nu le dispară pensiile speciale,îmi este silă!

 32. Stimate domn, se vorbește de destul de mult timp despre poziția cancelarului dv de a-și exercita dreptul de Veto, de ce pana astăzi, împreună cu toți conaționalii dv care trăiți vremelnic în aceasta tara, care aveți afaceri și câștigați bani în aceasta tara, nu ați luat legătura cu autoritățile din tara dv pentru a le spune ca motivul invocat de dânșii este pueril? ceea ce faceți acum este doar „apa de ploaie” cum spun romanii, nu are nicio valoare cât timp în ultimele 2 zile cel puțin, nu am văzut sau auzit ca vreo companie austriaca sa ia atitudine împotriva dreptului de Veto al tarii sale, măcar asa, de ochii lumii

 33. Cred ca a sosit timpul ca noi romanii sa ne gândim serios cine ne-a adus în situația aceasta și cei vinovați sa plătească.

 34. Scirbelor ! Ce ati facut pina acum ? Nimic ?Puteti pleca din Romania .

 35. De ce nu au reactionat in 18-19 noiembrie ( cu proteste) ca sa vedem ca sunt aproape de romani??? Vin acum cu precizari ca le pare rau pt decizia guvernului lor.
  Sunt penibili! Sper ca oamenii sa ii boicoteze pana la capat si pe termen lung.