G4Media.ro

Șeful DNA, întrebat dacă ministrul Predoiu a periclitat cazul Hosu: Cred că…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Șeful DNA, întrebat dacă ministrul Predoiu a periclitat cazul Hosu: Cred că judecătorii îşi vor face treaba, am încredere deplină / Am avut şi noi cazuri în care diferite persoane publice au transmis semnale către DNA

Șeful DNA, Crin Bologa, a declarat joi cu referire la conduita ministrului Predoiu în cazul Hosu, că are încredere în judecători. ”Astfel de interpretări se pot face, am avut şi noi cazuri în care diferite persoane publice au transmis semnale către DNA, ce ar trebui şi cum ar trebui să facem şi nu s-a întâmplat nimic cu dosarul într-un sens sau în alt sens în funcţie de poziţiile publice ale anumitor oameni”, a declarat Bologa, potrivit News.ro.

Întrebat, joi, într-o conferinţă de presă, dacă crede că ministrul Justiţiei a periclitat soluţia în dosarul instrumentat de DNA care îl vizează pe Dan Hosu, şeful fostei şefe a DIICOT Giorgiana Hosu, procurorul-şef al DNA, Crin Bologa, a răspuns că are încredere în judecători.

”Eu cred că judecătorii sunt destul de echilibraţi, de puternici şi vor soluţiona cauza în conformitate cu legea. Şi vreau să vă spun că astfel de interpretări se pot face, am avut şi noi cazuri în care diferite persoane publice au transmis semnale către DNA, ce ar trebui şi cum ar trebui să facem şi nu s-a întâmplat nimic cu dosarul într-un sens sau în alt sens în funcţie de poziţiile publice ale anumitor oameni”, a declarat Bologa.

Acesta a precizat că au fost cazuri în care instituţia a şi luat poziţie publică, prin comunicate de presă, sau prin drept la replică.

”Ne-am făcut treaba. Eu cred că judecătorii îşi vor face treaba, am încredere deplină, alfel nu am mai trimite dosare în instanţă. (…) Deci am încredere că se va da o soluţie corectă, legală”, a afirmat Crin Bologa.

În 18 ianuarie, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat la Europa FM că fostul poliţist Dan Hosu, deferit justiţiei într-un dosar instrumentat de DNA, a fost achitat, afirmaţia ministrului fiind făcută în contextul în care nu există o soluţie definitivă a judecătorilor în acest caz.

Ulterior, Predoiu şi-a cerut scuze public, justificând că avea informaţia ”din surse neoficiale” şi nu a verificat.

G4Media a dezvăluit ulterior că Predoiu a chemat-o la Ministerul Justiției pe una din judecătoarele din complet.

O coaliție de șapte ONG-uri, precum și USR, i-au cerut demisia lui Predoiu.

Fostul poliţist Dan Hosu, soţul fostei şefe a DIICOT Giorgiana Hosu, a fost condamnat, în 2020, la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care este acuzat că a ajutat-o pe Angela Toncescu, fost membru în Consiliul de Administraţie al Carpatica Asig Sibiu să influenţeze deciziile de la nivelul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) astfel încât să obţină avizul pentru numirea în funcţia de preşedinte al CA al Carpatica Asig. El a făcut apel, iar apelul se judecă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Penibilul șef al DNA, ar trebui să-și dea demisia până nu i se termină mandatul. A promis „Surprize” când a venit, dar vedem numai achitări peste achitări. Dacă a vrut să zică Surprize pentru oamenii corecți și cinstiți, atunci să meargă în pis de su mis!

  2. Penibilul asta n-avea de gasit azi vreo baba corupta care vinde patrunjel?
    Ca politicieni corupti sau bugetari spagari DNA nu mai are voie sa descopere, e ordin de la Iohannis-PSD-PNL.

  3. Dacă domnul Bologa era procuror, l-ar fi audiat astăzi în calitate de suspect pe şeful mafiei din injustiţie. Atitudinea sa umilă duhneşte a Interesul Naţional.

  4. Bla, bla, bla…
    Hai s….r, tu acolo, in fruntea DNA esti gluga de coceni sau sira de paie?!!