G4Media.ro

Șeful diplomației turce: O „restaurare a încrederii” între Occident şi Rusia are…

Sursa foto: Facebook / Mevlut Cavusoglu

Șeful diplomației turce: O „restaurare a încrederii” între Occident şi Rusia are nevoie de „decenii” / „Asistăm la începutul unui nou Război Rece”

O ”restaurare a încrederii” între Occident şi Rusia are nevoie de decenii, estimează marţi ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, într-o confernţă de presă comună cu omologul său ungar Peter Szijjarto, aflat în vizită la Ankara, relatează AFP, citată de News.ro.

”O reconstruire a tuturor acestor lucruri are nevoie de timp. Este posibil să fie nevoie de decenii să se restaureze încrederea”, apreciază ministrul turc de Externe.

”Asistăm la începutul unui nou Război Rece”, consideră el.

Turcia, un stat membru NATO şi un aliat al Ucrainei, căreia i-a livrat drone de luptă, încearcă, al începutul războiului rus, să faciliteze o mediere între Moscova şi Kiev.

Ankara a refuzat să se alinieze sancţiunilor impuse Rusiei de Occident, pentru a menţine o linie deschisă către Kremlin.

”În pofida evoluţiilor de pe teren, noi credem că există un loc pentru diplomaţie”, apreciază Cavusoglu.

Sursa foto: Facebook / Mevlut Cavusoglu

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. cu actuala conducere sau urmasii lor ideologici probabil ca niciodata

 2. Foarte bine, Rusia out din lumea moderna, llin peșteră cu ei!

 3. vrei sa zici milenii! Sau mai exact „niciodata” odata ce energia verde va inlocui gazul si petrolul.

  • Adevăr zici tu aici. RaZZia e terminată, când petrolul se va vinde mai ieftin decât apa caldă, poporul celovek de Untermensch va sta la est de Urali.
   Asta-i profeția!

  • Când va înlocui energia verde gazul și petrolul? Și mai ales unde? In Congo sau Bangladesh de exemplu,poți să ne dai o data aproximativa? Tu ești deja pe verde. Iarba verde.

 4. Rusia a distrus „restaurarea increderii” prin propriile ei actiuni. Pana actuala conducere nu va fi judecata si condamnata pentru crime de razboi, nu va mai exista loc de incredere intre Rusia si Occident.

 5. Încrederea era distrusă demult, de la încheierea războiului rece încoace, de când NATO și America au înțeles să încalce samavolnic toate angajamentele luate de comun acord cu Rusia. Occidentul va trebui să accepte „noua realitate” apărută odată cu acest conflict, dincolo de urmările sale imprevizibile acum. Să nu uităm China în afara acestei noi configurări a sferelor de putere, a ecuației încrederii despre care vorbește diplomatul turc.

  • DAN, omule, noi în România am învățat pe pfopria noastră piele câtă încredere poți avea în Rusia. Basarabia e mărturie a politicilor de rusificare duse de Moscova, politici care s-au aplicat şi aici. Poate nu știi dar cei mai bătrâni îşi amintesc că în manualele de limba română erau strecurate cuvinte rusești (citez „spasiva’ Sașa).
   Planul Vlasov îți spune ceva ?
   Nu vorbesc de Tezaur şi nici de Insula Șerpilor luată (să nu crezi că a fost o donație) României DUPĂ încheierea păcii.

  • Exact! Deocamdată câștigătoarele din conflictul asta se numesc China, India, Sud Africa, Sud America.

 6. Mulți proști rusofoni sunt în Românika.