G4Media.ro

Șeful diplomației europene anunță sancțiuni: Am limitat accesul Rusiei la piețele noastre…

Sursa foto: European Council

Șeful diplomației europene anunță sancțiuni: Am limitat accesul Rusiei la piețele noastre financiare/ Mai avem muniție pentru a continua să sancționăm comportamentul rusesc dacă va fi nevoie

Șeful diplomației europene, Joseph Borrell, a anunțat, marți, că UE a limitat accesul Rusiei la piețele financiare ale Uniunii Europene, avertizând că UE ”mai are muniție muniție pentru a continua să sancționăm comportamentul rusesc dacă va fi nevoie”. Borell a mai spus că riscul unui război este real și că UE va ”ridica nivelul sancțiunilor în mod substanțial în funcție de comportamentul Rusiei”.

Cele mai relevante declarații făcute de Joseph Borrell

”Am limitat accesul Rusiei la piețele noastre financiare. Acest pachet a fost completat de o decizie luată de Germania, transmit un cuvânt de apreciere, care a anunțat că anulează procesul de certificare a gazoductului Nord Stream 2.

Pentru a construi acest pachet de sancțiuni l-am asigurat pe ministrul Kuleba de solidaritatea noastră în aceste momente dificile. Acest mod reținut de a reacționa va fi și mai necesar în zilele care urmează. Credem că povestea acesata nu s-a încheiat.

Sunt pregătit să pun pe masă o sugestie pentru a lărgi acesată listă a celor care beneficiază de suport guvernamental rus. Sancțiunile sunt doar o parte a răspunsului nostru, vom încerca evitarea unui război în inima Europei. Riscul unui război este real și vom căuta să-l împiedicăm cu orice preț.

Am primit cerea Ucrainei de ajutor pentru a face față atacurilor cibernetice, pentru a le susține eforturile. Pentru a rezuma, grava încălcare pe care a comis-o Rusia nu rămâne fără răspuns. Suntem puternic uniți pe acest front. Vom ridica nivelul sancțiunilor în mod substanțial în funcție de comportamentul Rusiei.

Mai avem muniție pentru a continua să sancționăm comportamentul rusesc dacă va fi nevoie. ”

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Ce glumă e și boșorogul ăsta. Ori îi torni sancțiuni în cap lui Putin, ori ești lichea profitoare.

  • Parca esti trist… sau începi sa realizezi ca ue a fost pe mâna cu putin de la început și a avut dreptate Trump sa ii scuture pentru aia doi la suta și nordstream2? Karma is a bitch.

  • Se numeste picatura chinezeasca. Daca UE ar fi dat nucleara din prima, ar fi dat sansa Rusiei ca la un moment dat sa-si revina, chiar daca socul ar fi fost mult mai mare. Asa, daca vi cu o restrictie noua la fiecare miscare a Rusiei, ii tii mereu sub presiune. Borell are dreptate, jocul deabia a inceput. Plus ca multe masuri se vor resimti si in piata Europeana, asa ca e bine sa fi calculat.

 2. I-ați nenorocit. De parca nu exista credit su.is.se, ing si corporațiile offshore.

  • este vorba de o tara stimabile de marimea Rusiei si nu un cartel de droguri. Cum sa tii o tara ca Rusia bazindu-te pe offshore? Ca sa nu mai zic ca si astea sunt sub control occidental

 3. Rușine! Doar embargou total, înghețarea tuturor schimburilor comerciale, confiscarea tuturor bunurilor și capitalurilor rusești din UE, North America și aliații globali și darea in urmărire internațională a lui Putin și acolitilor lui petru crime de război.

 4. Sancțiunile astea suna ca si cum l-ai lasa pe putin fără scobitori știind că mănâncă numai fripturi.

 5. Pentru nerabdatori:

  In UE, deciziile nu se iau ca la Palatul Victoria. Se discuta, se asculta pareri diferite si se cauta un consens. Insa… se iau decizii. Nu se vor lua astazi, ca nu este o graba. Deciziile care vor fi luate, vor fi dure, pentru oligarhii rusi. Nu se iau niciodata decizii rapide si maxime, invatati asta. Totdeauna, deciziile si masurile, se iau in crescendo.

  Nu il vad bine pe Cracanel. De indata ce oligarhii si generalii rusi, nu vor mai avea acces si posibilitate de a cheltui, investi, etc, in UE, il vor asasina (sau da jos) Precum au facut generalii romani cu Ceausescu. Degeaba aveau bani locali, daca nu puteau face nimic cu ei.
  Asa si cu Cracanel.

 6. Ati LIMITAT accesul Rusiei la pietele financiare. De ce nu l-ati suprimat cum a facut USA, de ce n-ati blocat bancile rusesti, cum au facut britanicii?
  Rusine UE, leaderi de paie.