G4Media.ro

Șeful diplomației americane va merge în Qatar săptămâna viitoare pentru discuţii cu…

sursa foto: Twitter\ Ned Price

Șeful diplomației americane va merge în Qatar săptămâna viitoare pentru discuţii cu privire la evacuarea străinilor din Afganistan

Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a anunţat vineri că săptămâna viitoare va merge în Qatar, ţară care se ocupă să-i evacueze pe cei care vor să fugă din Afganistan dar şi de dialogul cu talibanii de acum la putere, informează AFP.

El va ajunge apoi în Germania, pentru a co-prezida împreună cu omologul său german Heiko Maas o reuniune virtuală a miniştrilor din 20 de ţări, un fel de „grup de contact” înfiinţat pentru criza afgană.

La Doha, unde va rămâne de luni până miercuri, nu a prevăzut să se întâlnească personal cu reprezentanţi ai noilor lideri islamişti de la Kabul, chiar dacă un astfel de dialog nu este exclus total pe viitor.

„Dacă este necesar ca secretarul de Stat să vorbească cu un lider al talibanilor pe un subiect care este în interesul nostru naţional, o va face, dar nu am ajuns în acest stadiu acum”, a precizat jurnaliştilor un înalt responsabil american.

Antony Blinken a asigurat că Statele Unite, care şi-au încheiat retragerea totală din Afganistan la începutul săptămânii, şi-au retras diplomaţii la Doha, care acum sunt „canale de comunicare” cu talibanii.

sursa: News.ro, sursa foto: Twitter\ Ned Price

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Am auzit si noi pa surse ca Șeful diplomației americane va merge la bai în Qatar săptămâna ce vine.