G4Media.ro

Șeful clubului de table din Giurgiu, promovat de PNL secretar general adjunct…

Șeful clubului de table din Giurgiu, promovat de PNL secretar general adjunct în Ministerul Economiei. În 2019, liberalii îl dădeau exemplu de incompetență într-o moțiune simplă în Parlament

Premierul Ludovic Orban l-a numit marți secretar general adjunct în Ministerul Economiei pe Gicu Iorga, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Gicu Iorga, fost președinte al clubului de table din Giurgiu, fusese numit de ALDE în timpul guvernării comune cu PSD în funcții de conducere din companiile de stat, iar liberalii denunțau la acel moment promovarea acestuia.

Mandatul lui Iorga a fost prelungit, el fiind deja interimar pe această funcție. El se ocupă de departamentul de turism din minister.

Astfel, într-o moțiune simplă depusă de PNL în aprilie 2019 împotriva ministrului Energiei din guvernul Dăncilă, Anton Anton, liberalii scriau:

 • ”Nea Gicu Jupânu’ Iorga, şeful clubului de table din Giurgiu şi mâna dreaptă a domnului deputat ALDE Toma Petcu, va încasa 10 000 de euro în fiecare lună pentru două ore lucrate la Electrica. Şi dacă cineva va îndrăzni să-l dea afară, compania îi va plăti sute de mii de euro despăgubiri! Este strigător la cer! Chiar nu vă e ruşine?”.

Gicu Iorga fusese numit în 2017 secretar general în Ministerul Energiei, controlat de ALDE în timpul guvernării comune cu PSD. Ulterior, el a fost promovat și în consiliul de administrație al companiei Electrica, cu capital de stat, poziție în care a fost păstrat și de guvernul PNL după ce Toma Petcu, fost ministru al Energiei, a trecut de la ALDE la PNL.

Gicu Iorga a fost și șef al Vămii Giurgiu, dar și candidat PDL la alegerile locale din Giurgiu în 2008.

Numirea sa în funcția de secretar general adjunct a fost făcută la propunerea lui Virgil Popescu, ministrul Economiei, care în în 2017, pe când era în opoziție, îl întreba într-o interpelare oficială pe ministrul Toma Petcu ”Ce îi recomandă pe domnii Gicu Iorga şi Ciprian Iacob pentru a fi membri în Bordul Electrica? Mă refer la altă competenţă în afară de cea de membru de partid?”

Foto: Imagine de arhivă cu Gicu Iorga în 2008, în campania electorală la alegerile locale din Giurgiu (Agerpres / Cristian Nistor)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

37 comentarii

 1. Il recomanda banii negri varsati in visteria partidului. PSD PNL aceeasi mizerie

 2. Se întoarce în mormant cu fața în jos Câmpeanu
  și toti ceilalți mulți deținuți politic care au murit pentru acest partid, voi nu aveți dreptul sa purtați numele PNL

  • Antonescu?..
   …Când l-am făcut Mireasă a PSD’ului ?? i-a dat și nume nume frumos – eu l-aș fi numit „Uselina”..

   Acum, ăștia care se miră de ceea ce face PNL – unde erau ATUNCI – când Dreapta a fuzionat cu Stânga, doar ca să-l de-a jos pe Președinte.
   (Cred că-i eveniment unic, în Lume.. Dar nah: toți îl voiau pe Băsescu, eliminat; numai că unele lucruri, se cam plătesc..)

 3. PNL e noul PSD !!!

 4. Magia transformarii din politica romaneasca se rezuma la un singur cuvant: reevaluare. Carpe diem, lasati trecutul in urma. Miliarde de pãpat au fost in trecut, vor fi si in viitor, dar cel mai important, sunt acum si aici! Doar nu s-o impiedica marele partid de-un ciot de moralitate. Am uitat mult prea repede si usor usl-ul, acel amalgam de ideologie stangista si de dreapta, adica pe intelesul tuturor, un mare kakat amestecat.

 5. i-a intrat zar !

 6. RUSINE, PNLeilor!
  Scarba, nu altceva!!!
  Ma intreb ce minciuni va mai scorni Ludovic Orban daca va fi intrebat despre aceast numire, marca PSD!
  RUSINE, jigodiilor, cu astia vreti voi sa ne convingeti ca veti SCHIMBA Romania PSDista?!
  Jalnic, tot mai jalnic, PNL ne demonstreaza cu indarjire zi de zi ca e FIX ca PSD!!!
  Din acest motiv, in politica romaneasca NU vor intra curand Oameni onesti, competenti, educati, manati de interesele Cetatenilor!
  I-am cautat CVul, e de negasit, desi individul a lucrat”decat” la Stat, cum spun PSDeii!
  Numirea ca Secretar general adjunct in Minsiterul Economiei e din 11 Martie 2020, prin DECIZIA nr. 160 din 11 martie 2020 Semnata de Ludovic Orban:”Decizia nr 160/11 Martie 2020, privind exercitarea, cu caracter temporar, prin DETASARE, de către domnul Gicu Iorga a Funcției publice vacante din categoria înalților funcționari publici de Secretar general adjunct al Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.”
  http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/223762

 7. Toata lumea o arde cu alianta dreptei si ca PNL trebuie sa guverneze cu USR dupa alegeri :))) Prostanacilor, PNL+PSD=Love si 55% dupa alegeri! USL 2.0 este inevitabil, evident, totul pentru tara! :)))

 8. Ce ciuda mi ca sunt prost! Puteam sa intru si eu in PSD, PNL, USR, ALDE sa driblez si eu ca Maradona legile si sa fiu bogat. Dar ca prostu m-am hotarat sa lucrez si sa platesc taxe la astia de mai sus.

  • Nu făceai avere la USR. Fripturiştii pleacă din USR când îşi dau seama că USR e partid de oameni cinstiţi care chiar vor să facă treabă.

   USR a venit cu proiectul pentru confiscarea extinsă, iar PSD şi PNL au votat împotrivă.

  • Prostane, daca USR-ul chiar vroia sa faca treaba, nu facea alianta cu PNL-ul, chiar atat de prost esti si nu gandesti deloc?
   P.S. De ce ti-ai schimbat nicname-ul , Aveti ce votati era mai simpatic.

  • Baieti mai usor cu USRul asta. Va chem in Timisoara sa vedeti cum transforma case in blocuri cinstitii candidati USR.
   Unde mai pui ca Barna a luat-o rau de la Dancila si tot presedinte e. De destept? Nu, ci din interes!

 9. Orbane, eu nu votez oricum cu voi dar imi faceam sperante ca partidul cu care votez va putea guverna in viitor impreuna cu voi !!!

  Incep sa am insa indoieli serioase ! Parca faceti tot ce puteti sa pierdeti alegerile din iarna !

  PS. Apropo: Topolinski a livrat primele 10 milioane de masti pe care zicea ca le livreaza luni ce trecu ?

  PPS. Dar tu, tu care tot vineri spuneai ca daca pana luni Naguma nu preda Ministerului Sanatatii 10 milioane de masti dati contractul firmei clasate pe locul 2 ai facut ceva in acest sens ?

  PPPS. Iti repet Orbanele: de executarea acestui contract privind livrarea a 113 milioane de masti de protectie depinde castigarea de catre PNL a alegerilor parlamentare ce va sa vina ! Voi inca nu incepeti sa realizati lucrul asta, nu-i asa ? :(((((

  • @Susufler0:
   Aflam acum ca in 2020, spre deosebire de 2017 dar si de 2019, e suficienta calitatea de membru al PNL pt a fi numit secretar adjunct de minister ! :))))

   PS Si inca nici nu stim sigur daca Gica s-a intors in PNL sau a asteptat sa vada numirea mai intai ! :)))

 10. Eeeee, e real politik, nu stim noi d-astea, PNL e partid serios orientat spre rezultat, ce atatea discutii seci si inutile despre meritocratie, traseism, consecventa etc.
  Daca il intrebi pe Orban nu stie, el a zis de principiu o chestie anul trecut despre traseisti, personal nu se abate de la principii dar ce sa vezi, filialele locale au zis altecva, s-au intamplat lucruri si s-au luat decizii si asta e acuma, nimeni nu e perfect dar nu, PNL nu e de acord cu traseismul 🙂 .

 11. Decizia e de Ieri, 25 August si PRELUNGESTE cu inca 6 Luni detasarea lui Gicu Iorga pe functie, probabil ca i-o fi fdat gata pe PNLei cu „competenta” lui!

  „DECIZIE nr. 315 din 25 august 2020privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare, de către domnul Gicu Iorga a funcției publice vacante din categoria înalților funcționari publici de secretar general adjunct al Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri
  EMITENT
  PRIM-MINISTRUL
  Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 776 din 25 august 2020.

  Având în vedere propunerea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, formulată prin Adresa nr. 8.199/V.D.P. din 17.08.2020, înregistrată la Cabinetul prim-ministrului cu nr. 5/4.472 din 19.08.2020, precum și Adresa nr. 27.914/2020 a Agenției Naționale a Funcționarilor Publici,în temeiul art. 29, art. 394 alin. (2) lit. d), art. 397 lit. b), art. 502 alin. (1) lit. f), art. 505 alin. (5), art. 509 alin. (3) și art. 530 alin. (3) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare,prim-ministrul emite prezenta decizie.ARTICOL UNICÎncepând cu data de 12 septembrie 2020, domnul Gicu Iorga, funcționar public de execuție, consilier clasa I grad profesional superior în cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, exercită, cu caracter temporar, prin detașare, funcția publică vacantă din categoria înalților funcționari publici de secretar general adjunct al Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, pentru o perioadă de 6 luni.
  PRIM-MINISTRU LUDOVIC ORBAN
  Contrasemnează: Secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase
  București, 25 august 2020.
  http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/229551

 12. Acest fapt se petrecea anul trecut, omul s-a pregătit în răstimpul scurs de atunci, acuma este jupânul din PNL. Dacă n-ar fi de râs, ar fi de plâns, e câte ceva din fiecare. Stați cuminți, s-au schimbat doar niște ambalaje între ele, conținutul este identic. Hoțul este în funcție de interes și de zona de proveniență, dacă astăzi este insul în PSD, firește, e cel mai găunos ins, dacă mâine se transferă la PNL, cum se tot întâmplă în ultima vreme, brusc, peste noapte, devine un ins frecventabil, onorabil și foarte bun de pus la rană. Nu exagerez absolut deloc când vă zic, mâine – poimâine, să nu vă surprindă dacă unii precum ciordache, liviu pop, bacalbașa, șobolan niciolae, zerolicea etc., vă vor fi prezentați ca niște oameni buni de care țara are mare nevoie, iar toate măgăriile făcute în privința demolării întregii legislații, indiferent de domeniu, s-a datorat presiunilor venite dinspre PSD, dar nu a oamenilor din PSD, ci din pricina siglei, se pare că doar ea este de vină, oamenii găzduiți de aceasta sunt în regulă, asta lasă să se întrevadă „luminații” din PNL. Băieții sunt de un penibil absolut, au depășit de multă vreme granița ridicolului suprem. Nu au nici măcar un dram de jenă, le fac la vedere, tot mai mult seamănă cu PSD-ul, nu doar că le iau leprele, ci și metehnele. Pentru votanții PNL, să nu ziceți că nu v-am prevenit, după alegeri, nu după prea mult timp, veți înjura PNL-ul cam așa cum înjurăm cu toții azi PSD-ul. Dacă toate mizeriile acestea le fac înainte de alegeri, nici măcar acest fapt nu-i oprește, vă dați seama ce vor face după! Apropo, după alegeri, mai precis, în 2021, vor intra în vigoare pensiile pentru aleșii locali, adoptate de caricatura de la Teleorman și amânate de Șică până după alegeri, după, proștii pot lătra nu mai contează. Aceleași: mizerie, corupție, incompetență, clientelism, nepotism și hoție etc., împărțite sub două sigle pentru a păcăli oamenii. Bravos, jegurilor, noi suntem de vină că punem botul!

 13. Măi fraților, voi nu v-ați saturat de atâtea rahaturi ale PNL?!!!!! Zilnic ne sunt servite mizerii, iar noi să le acordăm votul în alegerile ce bat la ușa?!!! Înseamnă că ne-am scrantit de tot la cap!!!!!!

  • @Marcel:
   Simt o satisfactie amara-amara cand imi amintesc cum va tot spuneam inca de asta iarna si aici si pe HN , cand eram „certat” si de prieteni si de neprieteni pt ca imi permit sa ii critic pe penelisti, „tocmai acum cand suntem in razboi cu Ciuma Rosie” ! „Da, ai dreptate dar mai inchide si tu ochii, Susu…” Si pt ca nu i-am inchis ” mi-am luat bruftuluieli verbale si de la „stanga” si de la „dreapta” !

   PS. Va place acum ? Ne place acum ?

 14. Ieri a dat cu zarurile 6-6 și a fost pus în funcție de PSD, astăzi a dat 1-1 și a fost pus de PNL. Aceeași mizerie în aceste partide. Ambele partide merită urări cu placuta suedeza!

 15. Tot nu este un argument ca sa dai jos PNL prin motiune si sa pui din nou PSD.
  PSD nu este cu nimic mai bun.
  Acest lucru trebuie avut in vedere la alegeri si votat USR, motiunea de saptamana viioare nu ajuta la nimic.

 16. Din punctul meu de vedere, in Romania ultimilor 30 ani nu a existat nici-un partid politic responsabil. Am avu,t si avem parte in continuare, doar de niste „gasti mafiote cu gulere albe”, care sub umbrela unei false legalitati au pradat aceasta tara in favoarea propriilor lor interese.
  Pe toti, absolut pe toti, nu-i doare nici in cot de populatia Romaniei si de viitorul ei. Ce s-a realizat pentru romani si pentru viitorul Romaniei in ultimii 30 ani???? Un mare NIMIC!!
  Nu tu sosele, nu tu reamenajari cai ferate, o industrie distrusa in proportie de 90%, o agricultura care se taraste in praful format in urma secetelor repetate, paduri retrocedate sau nu, insa distruse de taieri ilegale sau/si asa – zis legale, un sistem de sanatate pus la pamant de lipsa spitalelor, aparaturii si procedurilor moderne, chiar daca medicii au inceput sa fie platiti ceva mai bine, un sistem de invatamant distrus de tot felul de experimente facute de ministrii incompetenti, un sistem de asigurari sociale facut „varza”, corupt si plin de tot felul de sinecuri + pensii speciale, etc, etc. Ce s-a realizat insa? O perpetua plimbare de la un partid la altul, existenta unor formatiuni politice fara ideologie sau, ca sa nu gresesc, cu o singura ideologie, respectiv aceea de a fi la putere si de a le fie numai lor – un grup restrans – bine.
  Toate zecile de formatiuni politice sunt conduse de „Neica – Nimeni”, fara pic de coloana vertebrala si viziune asupra dezvoltarii tarii, insa cu o viziune clara asupra umplerii cat mai repede a propriilor „hambare”. Ar mai fi multe de spus, insa pe masura ce ma gandesc incepe, incet, incet, sa ma apuce voma si sa plec undeva in lume, sa nu mai aud de clasa politica din Romania. Scarba profunda!!!!!!!!!!!

 17. Citind articolul, nu pot decat sa realizez ca geniu a fost IL Caragiale. Cmm a reusit sa prinda si sa descrie cu exactitate. Si cum totul perdureaza.

 18. Un candidat PNL este doar un PSD ist travestit.
  Cat de real este sloganul PSD si PNL aceiasi mizerie!
  O BOSCHETARIE de partid este acest PNL in 2020!

  • Crima organizată: PSD+PNL+UDMR+ALDE+PMP+ProRomânia.

  • Si cand te gandesti ca si Usr-ul intra in boschetareala asta….

  • Postacule ai uitat intentionat USR-ul. PNL, PSD, USR, UDMR care e diferenta?
   Sa nu imi zici tu mie ca la USR s-au strans toti cinstitii si intelectualii tarii. Trezirea bubble boys din fakenews-ul vostru

 19. „Grijania ei de lume”!(Amza Pellea in „Osanda”).

 20. Aveam mari sperante in PNL, i-am votat, m-am certat cu familia sa ii apar dar gata, am inteles cine sunt ei: PSD pe galben! MU13 PNL si PSD, singura speranta a ramas in USR PLUS si dupa ma car din tara asta!

 21. Urmeaza inca o runda de babardele!

 22. Vamesul asta e omul lui Toma Petcu. Tot Petcu il sustine pe fostul deputat PDL, Dan Pasat, condamnat la 3 de inchisoare, ca sa devina primar la Bucsani Giurgiu, iar PN Giurgiu. adica Dan Motreanu, Alexandru Andrei si Toma Petcu,L nu a pus candidat in aceasta comuna ci doar lista de consilieri.

 23. Vă spun eu ce „valoare” are Cioloș.
  Mi-a fost coleg și șef.
  Imoral și penal.

 24. Tot eu sunt.
  Așa a fost să fie…
  Și cu don Gicu (Gicu Iorga, zis Baltazar, cu sau fără h) am fost coleg.
  De facultate, Cibernetică, absolvenți 1982.
  Cunoscut și ca auditor intern (2002, așa a zis el la întâlnirea de 10 ani) la primăria sau prefectura Giurgiu, nu am reținut atunci.
  Ehe, ce mai tura-vura, mare om, mare caractel (da, da, caracter)!
  Eu zic să ne mai uităm și pe umeri, pe sub haină, ca să nu avem surprize!