G4Media.ro

Președintele CJ Vaslui și al PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, respinge din nou…

FOTO: PSD Vaslui

Președintele CJ Vaslui și al PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, respinge din nou criticile că județul a sărăcit sub conducerea lui: ”Consiliul Judeţean nu este responsabil de îmbogăţirea sau sărăcirea oamenilor”/ „Nu există noţiunea de îmbogăţire a unui judeţ, cum să-l îmbogăţeşti?”/ ”Când a fost acea perioadă în care vasluienii erau foarte bogaţi?”

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu, s-a declarat, joi, în total dezacord cu afirmaţia conform căreia „Buzatu şi PSD au sărăcit judeţul Vaslui”, despre care susţine că a fost folosită în campaniile electorale de anumite persoane, afirmând că aceasta reprezintă o „stereotipie” şi o „idioţenie”.

„În practica, hai să-i zicem electorală, a funcţionat foarte multă vreme şi încă mai funcţionează o stereotipie, o idioţenie: să tot spui că Buzatu a sărăcit judeţul Vaslui, să spui că PSD-ul a sărăcit judeţul Vaslui. Mă gândesc că dacă ar fi PNL-ul majoritar şi ar fi la conducere, s-ar spune că PNL-ul a sărăcit judeţul Vaslui, dacă ar fi alt partid, alt partid a sărăcit. Să ne înţelegem foarte bine, Consiliul Judeţean nu este responsabil de îmbogăţirea sau sărăcirea oamenilor. Trăim într-o ordine socială, noi avem anumite atribuţii şi eu cred că îndeplinirea atribuţiilor corect şi din punct de vedere legal, activ şi cu iniţiativă, este un lucru care ne aparţine nouă, Consiliului Judeţean. Nu pot eu să îmbogăţesc, nici Consiliul Judeţean; pe nimeni nu putem să îmbogăţim. Este un nonsens această exprimare”, a spus Dumitru Buzatu.

Liderul PSD Vaslui a menţionat că poate accepta critici cu privire la nerealizarea unor obiective de investiţii din judeţ, dar că nu este dispus să asculte acuzaţii care nu au fundament.

„Dacă vreţi să spuneţi că n-am realizat nu ştiu care obiectiv, atunci ar trebui să dăm explicaţii sau să procedăm la rezolvarea problemei, dar nu că n-am îmbogăţit judeţul Vaslui. În primul rând nu există conceptual noţiunea aceasta de îmbogăţire a unui judeţ, cum să-l îmbogăţeşti? (…) Îmbogăţirea unei persoane, dacă este vorba de creşterea nivelului veniturilor ei, îi aparţine ei. Se duce, caută, câştigă mai bine. Guvernul răspunde de programele mari şi de ghidarea macroeconomică, noi, de administrarea acestui teritoriu. N-avem nicio treabă să îmbogăţim pe cineva. O să repet treaba asta până o să le intre tuturor în cap; dacă sunt unii încăpăţânaţi şi nu vor să înţeleagă şi din lipsa aceasta de înţelegere îşi fac stindard electoral, foarte bine. Continuaţi cu treaba aceasta, că eu voi fi tot aici să vă răspund”, a mai precizat Buzatu.

Buzatu, care conduce Consiliul Județean Vaslui din 2012, a făcut comentarii similare și luna trecută, la scurt timp după ce a fost ales în unanimitate președinte al PSD Vaslui, organizație pe care o conduce de 23 de ani.

Atunci, Dumitru Buzatu a spus că partidul nu avea cum să îi ”sărăcească” pe vasluieni, întrucât aceştia nu au fost niciodată ”foarte bogaţi”.

”Când a fost acea perioadă în care vasluienii erau foarte bogaţi, se bucurau de cea mai mare prosperitate din ţară şi cum am făcut noi, cei care am fost votaţi de cele mai multe ori de cea mai mare parte a locuitorilor judeţului Vaslui, să-i sărăcim?”, s-a întrebat el.

Dumitru Buzatu a făcut aceste declaraţii la o reuniune a filialei judeţene a PSD, la care a fost prezent şi liderul formaţiunii, Marcel Ciolacu, potrivit vremeanoua.ro.

”Sigur că prosperitatea înaintează cu paşi înceţi şi nu e chiar prezentă în toate casele. Eu zic că noi, cei care suntem prezenţi aici, şi mulţi alţii care nu sunt, ne-am luptat ca să avem o guvernare bună, o viaţă decentă şi cât este posibil să şi prosperăm. Una dintre temele preferate ale adversarilor noştri politici în timpul campaniei electorale a fost că PSD-ul a sărăcit Vasluiul. Eu mă întreb de foarte multă vreme, cunoscând şi situaţia economică a judeţului, când a fost acea perioadă în care vasluienii erau foarte bogaţi, se bucurau de cea mai mare prosperitate din ţară şi cum am făcut noi, cei care am fost votaţi de cele mai multe ori de cea mai mare parte a locuitorilor judeţului Vaslui, să-i sărăcim?”, a arătat Buzatu.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

22 comentarii

 1. Probabil vasluienii au saracit, dar e sigur ca familia gol@nului asta s-a imbogatit!
  Dumitru Buzatu (PSD) e seful Consiliului Judetean, nevasta-sa e senator PSD, fiu-su e pus de Ciuca in Secretariatul General al guvernului, bineinteles fara concurs.
  Restul vasluienilor isi merita soarta de sarantoci betivi si t@mpiti daca voteaza de 33 de ani cu PSD ca sa-i fie bine familiei lui Buzatu.

  • Corect! Subscriu.

  • Acea „imbogatire” a vasluienilor, nu are cum si de unde sa vina. Pentru asa ceva e nevoie de educatie. E garantat ca nu o vor primi prea curand, altfel ar disparea Buzatu.

 2. Astia au facut din Vaslui o plantatie
  Oamenii sunt umiliti economic si sunt tinuti in linie cu vorbe arogante si agresive

  • Da poate votăm noi vasluienii cu PSDdar ceilalți din alte județe ne spuneți că suntem prosti și suntem jigniți de către voi în toate felurile și ne spuneți că ne merităm această soartă dar voi care ne faceți în toate felurile aveți creier ……..? Sau și voi sunteți furați de bani ….? Nu doar în vaslui se întâmplă ci în toată țara asa ca înainte să vorbiți despre Vaslui vorbiți despre România că e o frumoasă țara plină de hoți și bulangii la parlament

 3. Vasluienii votează PSD, deci își merită soarta.

 4. Personaje cinice si sinistre ,marca PSD

 5. Când a fost acea perioadă în care vasluienii aveau 🧠 ?

 6. Putin ar fi mandru

 7. Un golan care ne râde-n fața. El, nevasta-sa , feciorașul lui și toată liotă de lichele și lipitori care sug sângele moldovenilor.
  Un icter al Moldovei…

 8. Corect! Subscriu.

 9. „În primul rând nu există conceptual noţiunea aceasta de îmbogăţire a unui judeţ, cum să-l îmbogăţeşti?” …e grav daca atat de limitata este gandirea conducatorilor nostri. Administratia locala cat si cea nationala ar trebui sa se se ocupe cat mai mult de „crearea de oportunitati” :. medicale /educationale (acces la servicii),…pentru mediu de afaceri sa investeasca si sa creeze locuri de munca pentru localnici, pentru oameni sa ii ajute cand sunt in genunchi, pentru pensionari sa aiba oportunitati de a si petrece timpul care il au la dispozitie intr un mod placut…etc. Administratia nu e pusa doar la „administrat”..un simplu gestionar regional. Administratia trebuie sa creeze oportunitati.. Unii vorbesc de „smart regions” https://www.euronews.com/my-europe/my-europe-series/smart-regions
  Da ce stiu ei?. Da de unde nu e, nici nu poti cere….

 10. Să sărăcești înseamnă să rămâi în noroi cât timp vecinii tăi se dezvoltă. Să ai tot drumuri de pământ cât timp cei din jur își construiesc șosele. Să rămâi tot cu spitale mizere, cu școli cu toaletă în fundul curții, cât timp vecinii investesc în sănătate și educație.
  Să sărăcești înseamnă să rămâi legat de gât cu aceiași politicieni comuniști, analfabeți și cu obrazul gros ca în anii 90.
  Lumea se dezvoltă, se adaptează noilor realități, merge înainte cu viteză. Alții rămân la mici, bere, manele și PSD la zilele comunei.

  • Dacă e așa de sărac orașul Vaslui ….poate pleca acest om atât de evlavios: nu știi când e treaz ori daca doarme de la prea mult suc natural.

 11. Pai daca-l aleg pe Buzatu cu „famelia” cum sa le fie viata mai buna?
  Fara educatie cum sa alegi un om corect, capabil si pregatit pentru munca respectiva, daca o mai exista asa ceva prin zona…Voteaza lumea pt trei mici si o bere si dupa aia se mira ca nu merge treaba!!!

 12. Ia să vedem cum era familia ta în 1990 și cum este acuma. Cum te-ai îmbogățit tu, județul de ce n-a putut ?

 13. Vaslui, printre cele mai amarate judete din tara. Ba, da sa dea naiba unde sunt baronii PSD-iste in principal, alea sunt cele mai sarace judete….Cum naiba se face habar n-am….

 14. Cum sa saracesti un judet? simplu: inocuiesti borduri de cateva ori pe an le pret supraevaluat de cateva ori, plantezi panselute iar in acte mentionezi de 100 de ori mai mult decat ai plantat si platesti de 100 de ori la firma de casa a partidului si tot asa. Toata lumea stie. In loc sa investesti in bunastarea judetului: scoli modernizate, spitale curate si dotate la ultimele standarde, etc. furi banii bugetului dupa cum vor muschii de politician increzut si analfabet.

 15. Au ce au votat!

 16. Dacă e așa de sărac acest oraș. …. poți pleca domnule evlavios de nu știm dacă dormiți sau sunteți treaz de la sucul natural.

 17. Buzatule îți spun eu cum ați sărăcit județul ,intreabal pe puiul drag ție Solomon de cate ori sa implicat în negocierile salariale de la irb Bârlad ,sau pe consilierul tau PSD Galiță tot de la Bârlad cum se mai implică el tot în defavoarea muncitorilor de la irb și unde este și lider de sindicat , așa ați sărăcit județul nenorociților