G4Media.ro

Șeful Camerei Reprezentanților a respins cererea lui Zelenski de a se adresa…

Sursa foto: CHIP SOMODEVILLA / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Șeful Camerei Reprezentanților a respins cererea lui Zelenski de a se adresa Congresului / Ce le-ar fi spus liderul ucrainean senatorilor americani, într-o întâlnire cu ușile închise: „Dacă nu primim ajutorul militar, vom pierde războiul”

Președintele Camerei Reprezentanților, republicanul Kevin McCarthy, i-a refuzat președintelui ucrainean Volodimir Zelenski o sesiune comună a Congresului, care i-ar fi permis să țină un discurs și să se adreseze tuturor, a declarat o sursă pentru CNN.

„Ceea ce mi s-a cerut a fost o sesiune comună. Nu avem timp pentru o sesiune comună”, a declarat McCarthy reporterilor. „Așa că am făcut exact ceea ce am făcut cu premierul Italiei, cu premierul Marii Britanii. Întotdeauna când vin lideri, aduc laolaltă un grup bipartizan de lideri”.

McCarthy a evitat, de asemenea, să fie văzut în public cu Zelenski. El a refuzat accesul fotografilor oficiali în camera în care liderii Camerei Reprezentanților s-au întâlnit cu președintele ucrainean, a adăugat sursa. Dar el a făcut fotografii cu Zelenski în timpul unei întâlniri cu ușile închise, iar o sursă a împărtășit cu CNN fotografii din cameră.

Acest lucru vine în contextul în care membrii Congresului rămân divizați în ceea ce privește ajutorul militar acordat Ucrainei.

Senatorul Chuck Schumer (Democrat) s-a adresat presei după întâlnirea din Senat cu președintele Volodimir Zelenski.

Liderul majorității senatoriale a declarat că o singură frază rostită de Zelenski în cadrul întâlnirii private a rezumat mesajul Ucrainei: „Dacă nu primim ajutorul (militar – n.r.), vom pierde războiul”.

Este un mesaj dur care reflectă starea războiului și ceea ce crede Ucraina că este în joc, notează Sky News.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. 2024 e an electoral în multe țări.

  2. Nu prea înțelegi cuvântul „dacă”, nu-i așa?

  3. @vlad trolache Ciubuc posteaza aceleasi aberatii peste tot. E platit in copeici si iubeste bu.ci.le lui Siemion, le lustruieste zilnic!!!