G4Media.ro

Şeful Biroului pentru Imigrări din Caraş-Severin, arestat de DNA / Alţi doi…

Sursa foto: Pixabay

Şeful Biroului pentru Imigrări din Caraş-Severin, arestat de DNA / Alţi doi funcţionari ai instituţiei şi administratorul unei firme au fost trimiși sub control judiciar

Update 6 iunie: Şeful Biroului pentru Imigrări al judeţului Caraş-Severin, Vali Mitruş, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Știrea inițială: Şeful Biroului pentru Imigrări al judeţului Caraş-Severin, Vali Mitruş, a fost reţinut de procurorii DNA, a anunțat miercuri instituția într-un comunicat de presă.

În acelașți dosar, alţi doi funcţionari ai instituţiei şi administratorul unei firme au fost plasaţi sub control judiciar.

”A fost dispusă măsura controlului judiciar față de Huniadi Andrei-Cătălin, Oncică Cristian-Arthur, funcționari în cadrul Biroului pentru Imigrări Caraș-Severin, și P.C.S., administrator al unei societăți comerciale,

În sarcina celor 4 inculpați a fost reținută comiterea unor infracțiuni de luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu, acces ilegal la un sistem informatic, comise în formă simplă și continuată, forma participației penale fiind autoratul, complicitatea și instigarea”, se precizează în comunicatul DNA.

Cei trei funcționari publici sunt acuzați că ar fi primit de la mai mulți oameni de afaceri, printre care și inculpatul P.C.S., implicați în migrația ilegală, sume de bani cuprinse între 2.100 lei și 22.000 euro și alte foloase necuvenite, pentru emiterea avizelor de muncă și prelungirea nelegală a dreptului de ședere în România în cazul a peste 1.137 cetățeni străini (majoritatea din Pakistan și Bangladesh (peste 80%), dar și din Sri Lanka, India, Nepal și Sudan).

”După emiterea avizelor de muncă, o parte dintre cetățenii străini, care ar fi intrat în țară, ar fi fost preluați de reprezentanții societăților pentru care ar fi fost eliberate documentele respective, cazați fără forme legale în diferite locații și plasați în mod nelegal pentru a munci la alte societăți. Ceilalți ar fi fost preluați direct de persoane care ar fi făcut parte din rețelele de traficanți de migranți și călăuziți spre state din Vestul Europei, trecând ilegal frontiera de stat a României”, se precizează în comunicat.

În acest dosar se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Ce? Exista grupuri organizate care fac trafic ilegal cu migranți in România?? Eu nu cred. Cred ca Austria vrea ca noi sa nu intram in Schengen.

  2. Problema ”sistemului„ este dată de faptul că borfașii se formează în timpul serviciului, în timp ce controlul intern doarme sau privește în zare, iar securiștii le fac concurență; toți cu ochii după mulți, mulți bani!