G4Media.ro

Șeful armatei SUA: Washingtonul analizează opțiuni pentru a furniza Ucrainei arme cu…

Sursa foto: Department of Defense / Chad J. McNeeley via Wikimedia Commons

Șeful armatei SUA: Washingtonul analizează opțiuni pentru a furniza Ucrainei arme cu rază lungă de acțiune în locul ATACMS

Statele Unite nu furnizează Ucrainei rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune, ci iau în considerare alte opțiuni care ar permite armatei ucrainene să își mărească raza de acțiune pe câmpul de luptă, a declarat pentru Defense One generalul Mark Milley, președintele Statului Major Întrunit, relatează BBC.

Racheta ATACMS are o rază de acțiune de aproximativ 300 km, mult mai mare decât orice alt sistem pe care SUA l-a furnizat până acum Ucrainei.

Potrivit unui general de rang înalt, SUA au relativ puține ATACMS și armata americană trebuie să mențină un stoc de astfel de arme critice. Dar există și alte sisteme care pot opera în aceeași rază de acțiune: „Există, de exemplu, dronele. Britanicii au câteva sisteme”, a declarat Milley.

În plus, după cum a spus Milley, conflictul militar de pe teritoriul Ucrainei a scos la iveală „rate incredibile de consum de muniție convențională”, iar acum SUA își revizuiesc estimările privind nevoia de muniție în cazul unui război major.

SUA au suficiente muniții pentru moment, dar complexul militar-industrial va lucra pentru a-și extinde capacitatea timp de mai mulți ani, a declarat generalul.

„Dacă vă aflați într-un război serios între marile puteri”, a spus Milley, „nu subestimați cantitatea de muniție de care veți avea nevoie”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Daca erau livrate anul trecut situația era alta.

    • corect
      Niste lasi care nu au inteles pericolul pe care-l reprezinta Putin pentru omenire. Daca aplicau sanctiunile imediat dupa ce a invadat Crimeea, daca confiscau proprietatile de lux din occident ale oligarhilor rusi multimiliardari, s-ar fi salvat miile de vieti distruse de Putler si betivanii lui rusnaci

    • O mica precizare ,WC-t are fluturasul de salariu in ruble,doar ca are un iq superior sclavilor putinisti,si stie sa bage fitile putiniste sub masca umanista.Asadar cititi mai atent comentariile lui pe care le aprobati,sunt tot antieuropene sau antiamericane dar mascate bine. Oricum ,cel putin pe g4 e singurul troll putinist care isi merita rublele. Sa nu exageram,nu e greu de depistat ,dar fata de specimenele care mai posteaza pe ruble,sigur nu a reperat clasa a 4-a.

  2. Mare greseala,pe pierderi uriase de vieti mujice nimeni nu se revolta in Putinstan.Daca ucrainienii aveau arme cu raza lunga de actiune,Petru cel Mare de spitalul 9 ar fi vrut un atac nuclear ca sa ii traga pe mujici alaturi de el la 2 m sub nivelul solului,si atunci il rezolvau ai lui,ca doar nu vor sa se sinucida alaturi de diliu.

  3. Dar,”vct” este ca o firmă,ca o institutie,ca dai tot timpul de el pe aici,insidios,”bagand fitile” si creind capcane.Imi aduc aminte ca si pe mine m-a derutat,de fapt m-a prins in capcană,tocmai pentru „a vana”credibilitate pe care s-o folosească acolo unde are el cea mai mare nevoie, ca „detergent”,pentru a spala imagini putiniste.