G4Media.ro

Șefii județului Vrancea, unul dintre cele mai afectate de viscol, amenință firmele…

Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Șefii județului Vrancea, unul dintre cele mai afectate de viscol, amenință firmele de deszăpezire cu nedecontarea “staționărilor” / Șeful Consiliului Județean și Prefectul acuză că mașinile ”au mers cu lama ridicată” ca să facă economie de carburant

Prefectul județului Vrancea și președintele Consiliului Județean acuză firmele de deszăpezire că nu și-au făcut treaba așa cum prevăd contractile și, ca atare, deconturile vor fi substantial reduse. Vrancea a fost unul dintre dintre cele mai afectate județe de viscolul și ninsorile din acest sfârșit de săptămână.

“Firmele cu care avem contract pentru deszăpezire nu au acționat cum a trebuit potrivit intensității căderilor de zăpadă, suntem neacoperiți și pe toate sectoarele de drum județean s-a trecut la suplimentarea utliajelor pentru zona de sud, din păcate și acum sunt probleme, problema noastră e cu firma Keyboard din Râmnicu Sărat, le-am trimis somații pentru efectuarea serviciului conform contractului, scoaterea utilajelor pe drumuri, așa cum reiese din lista de achiziții, au avut șase utilaje cu lame în șanț, iar noi nu plătim staționări, nici mers cu lama ridicată.

La ora actuală avem echipe pe teren care verifică cum se lucrează, pe baza sistemului GPS, așa vor fi plătiți – doar pt ce arată GPS-ul, nu pe staționări. Pe banii firmei s-a suplimentat numărul de utilaje, CJ Vrancea n-a platit nici un leu în plus”, a declarat președintele Consiliului Județean Vrancea, Cătălin Toma.

Publicitate electorală

Prefectul Halici: s-a mers cu lama ridicată

“Toată noaptea am fost pe raza judeţului şi, dacă pe drumurile naţionale, cu aceeaşi oameni, cu aceleaşi tipuri de echipamente, s-a intervenit până în jurul orei 06,00 dimineaţa şi după aceea de la 07,00, cât au reuşit să se dezgheţe şi să se dezmorţească puţin, pentru că nu lucrează în schimburi, aceşti operatori pe maşini au început din nou deszăpezirea, pe drumurile judeţene nu a existat activitate în peste 85% – 90% cred din sectoarele de drum.

Am constatat, am şi câteva poze făcute aseară (n.r. 27 ianuarie), filmuleţe unde pe drumul judeţean era zăpadă până la genunchi când coboram din maşină. Am primit şi poze şi filmuleţe care au surprins utilajele pe drumuri judeţene cu lama ridicată pe un drum judeţean. Din păcate, e o practică se pare în ultimii ani, la unii dintre manipulanţi, că merg cu lama ridicată ca să mai facă aşa o economie de combustibil, o inconştienţă crasă care pune în pericol vieţi”, a declarat prefectul Nicuşor Halici.

La nivelul județului Vrancea, două asocieri de firme au câștigat licitațiile pe drumurile județene și naționale – asociarea dintre SC Roman Impex SRL și SC Sotirex SA, firme care aparțin fostului deputat PSD Victor Roman, și SC Keyboard SRL, din Râmnicu Sărat.

”Astăzi (n.r. miercuri 16 noiembrie 2022) au fost semnate contractele subsecvente pentru această iarnă cu cei doi operatori care se vor ocupa de deszăpezirea drumurilor județene (Asocierea SC Sotirex SRL & SC Roman Impex Prest SRL – pentru zona de nord a județului și SC Keyboard SRL – pentru zona de sud). În funcție de evoluția vremii, în următoarele zile va fi emis și ordinul de începere a prestării serviciilor.

Contractul prevede împărțirea județului în două zone: Baza Sud (Suraia și Dumbrăveni) și Baza Nord (Vidra și Adjud). Firmele responsabile vor acționa cu lame, freze, autofreze, încărcătoare și au stocuri asigurate de material antiderapant.”, se menționa în comunicatul de presă de anul trecut, din 16 noiembrie, al Consiliului Județean Vrancea.

Asocierea dintre firmele lui Victor Roman va împărți 16,3 milioane de lei cu firmele KeyBoard din Râmnicu Sărat și EDN Bigblue Farmer SRL, ultimele două fiind o premieră pe piața din Vrancea, îm ultimii 20 de ani deszăpezirea s-a făcut doar prin societățile fostului deputat PSD. Pentru zona de sud, firmele KeyBoard din Rm. Sărat și EDN Bigblue Farmer SRL au câștigat licitația pentru suma de 16,4 milioane de lei.

“Într-adevăr, au fost niște probleme, eu sunt de 48 de ore pe teren, nu am dormit, nu am mâcat, domnul președinte Cătălin Toma are perfectă dreptate, a fost o cădere abundentă de zăpadă, a fost și viscol, a fost zăpada apoasă, ne-a îngreunat treaba, dar s-a clarificat acest aspect. Noi suntem o firmă cu experiență, am mai făcut deszăpeziri în Buzău, pe autostradă, avem 180 de utilaje, deținem aproape 300 de oameni, am stabilit că se va plăti doar ce arată GPS-ul”, a declarat Cristi Dragnea, patronal firmei Keyboard. Victor Roman nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. Sefii de la judet sa gie mai intelegatori, cum manca gura lor o bere la contractele de deszapezire, asa manca si gurile soferilor o bere cand merg cu lama sus!
  Ce spaga e rezervata pentru zmecheri!

 2. ‘Șefii’ județului sunt o bătaie de joc la adresa cetățenilor…..
  Și cel galben și cel roșu sunt o apă și-un pământ 🤢🤢🤢🤢🤢🤢
  Au instituit starea de urgență ca să poată fura ca-n codru.
  Ps: Vrancea are DNA????? Sau sunt pensionați toți?

  • DNA a fost trecut in linie moarta de usl 2.0, urmeaza iesirea din UE (nu voluntara ca suntem niste lasi, o sa stam in UE si o sa furam pana ne dau aia afara) ca sa se poata fura in liniste fara stres si fara emotii, ca nu toti ies la pensie la 45 de ani