G4Media.ro

Șefii CSM au discutat cu experții Comisiei Europene despre MCV și lupta…

Șefii CSM au discutat cu experții Comisiei Europene despre MCV și lupta împotriva Corupției

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Bogdan Mateescu, şi vicepreşedintele Florin Deac au avut, marţi, o întâlnire în format videoconferinţă cu experţii Comisiei Europene aflaţi în misiune de evaluare a progreselor înregistrate în domeniile reformei justiţiei şi luptei împotriva corupţiei în perioada 1 iunie – 31 decembrie 2020 în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV), relatează Agepres.

Potrivit unui comunicat al CSM, întâlnirea a debutat cu prezentarea priorităţilor conducerii Consiliului Superior al Magistraturii pentru anul 2021 şi a acţiunilor privind consolidarea sistemului judiciar.

„S-a arătat că în perioada de referinţă a acestei misiuni de evaluare, Consiliul a continuat să îşi îndeplinească rolul constituţional de garant al independenţei justiţiei şi de administrator al sistemului judiciar din România. De asemenea, a susţinut măsuri esenţiale cu caracter ireversibil pentru consolidarea, eficientizarea şi creşterea transparenţei sistemului judiciar, dar şi pentru creşterea încrederii justiţiabililor, a societăţii civile, în general, în justiţie”, se precizează în comunicat.

Sursa Foto: InqquamPhoto/ Octav Ganea (Bogdan Mateescu )

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Intalnirea a debutat brusc, și s-a incheiat asemănător, adică fără nici un rezultat, la fel ca articolul ăsta fără cap și fără coadă

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.