G4Media.ro

Șefa inspectoratului școlar Dâmbovița, Ileana Nicolaescu, dată afară după ce ar fi…

Ileana Nicolaescu / Foto: captură – Youtube

Șefa inspectoratului școlar Dâmbovița, Ileana Nicolaescu, dată afară după ce ar fi predat și corectat lucrări la examene pentru o disciplină la care nu este calificată – surse

Șefa Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Dâmbovița a fost eliberată din funcție, după ce o adresă a Ministerului în acest sens a ajuns miercuri după-amiază, 9 august, la inspectorat, potrivit surselor Edupedu.ro. Inspectoarea școlară generală Ileana Nicolaescu, membră PSD, este acuzată că ar fi corectat la Bacalaureatul de anul acesta, sesiunea iunie-iulie, mai multe lucrări la disciplină pentru care nu ar avea specializare și pe care ar fi și predat-o încă din 2010, conform acelorași surse.

Un ordin de ministru despre demiterea inspectoarei școlare generale Ileana Nicolaescu, în urma controlului la ISJ, nu a fost încă semnat, potrivit informațiilor noastre. Contactată de Edupedu.ro, șefa ISJ Dâmbovița a refuzat să comenteze vreun aspect. Locul ei este preluat interimar de un inspector general adjunct.

O plângere a fost făcută la Ministerul Educației cum că Nicolaescu nu ar fi calificată să predea disciplina Logică, comunicare și argumentare, așa că nu ar fi avut cum să corecteze lucrări la examene pe această disciplină și nici să o predea.

Mai exact, la sesiunea iunie-iulie a examenului național de Bacalaureat 2023, Ileana Nicolaescu a fost președinte al Comisiei Județene de organizare a examenului de bacalaureat, dar și „profesor evaluator în cadrul Examenului de Bacalaureat Național, sesiunea iunie-iulie 2023 în Centrul Zonal de Evaluare nr. 2 – Școala Gimnazială ”I. Alexandru Brătescu Voinești” Târgovişte — disciplina Istorie și în Centrul Zonal de Evaluare nr. 3 – Școala Gimnazială ”Vasile Cîrlova” Târgoviște — disciplina Logică, comunicare și argumentare”, după cum se arată într-un răspuns primit Edupedu.ro la o solicitare de luna trecută în care am întrebat ce funcție a ocupat inspectoarea, ce lucrări a corectat, la ce discipline, din ce județ și dacă există vreo incompatibilitate în a avea două funcții în cadrul aceleiași comisii de Bac.

Nu există vreo prevedere normativă expresă care să stabilească o incompatibilitate directă între exercitarea atribuțiilor specifice ale președintelui comisiei județene de bacalaureat și evaluarea lucrărilor scrise la acest examen, în calitate de profesor evaluator. Referitor la aspectele legale ce reglementează profesorul evaluator, metodologia specifică precizează în mod expres că profesorul evaluator este cadru didactic de specialitate cu atribuții în examinarea și evaluarea lucrărilor scrise, în baza unor bareme de evaluare și notare.

Articolul 29, alin. 2 din metodologia specifică (aprobată prin Ordinul M.E.C.T.S. nr. 4799/31.08.2010), precizează în mod expres faptul că ‘Lista profesorilor evaluatori cuprinde profesori de specialitate care predau la clase de liceu. În situații excepționale, despre care va fi informata Comisia Națională de Bacalaureat, pot fi numiți ca profesori evaluatori și profesori ce predau la gimnaziu, dar care vor evalua în echipă cu un profesor de liceu’”, a mai transmis Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița la acea vreme.

Instituția a refuzat să precizeze în răspuns pentru ce județ au fost corectate lucrările. La o solicitare ulterioară, în care am întrebat în cadrul cărei situații excepționale a fost luată decizia amintită anterior de a corecta lucrările, despre motivația acesteia, despre funcțiile pentru care a fost remunerată inspectoarea, sumele primite și despre liceul la care Ileana Nicolaescu predă / a predat Logică, așa încât să poată să și evalueze lucrări la această materie, nu am mai primit răspuns până acum.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Grasă și frumoasă!