G4Media.ro

Șefa Înaltei Curți o contrează pe Lia Savonea: ”Nu m-a consultat niciodată…

Șefa Înaltei Curți o contrează pe Lia Savonea: ”Nu m-a consultat niciodată în legătură cu data la care stabilește ședințele de plen”

Cristina Tarcea, președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, o contrează pe șefa CSM, Lia Savonea, în legătură cu modul în care aceasta convoacă ședințele instituției și o critică pentru că nu o consultă.

”Doamna președinte nu m-a consultat niciodată în legătură cu data la care stabilește sedințele de plen, deși mai ales atunci când sunt probleme importante pe ordinea de zi ar trebui să o facă. Un membru de drept are și alte îndatoriri, nu poate asigura prezența la CSM prin delegare și are o agendă construită cu mult timp înainte, agendă pe care o respectă. De altfel, în Csm au fost exprimate nemulțumiri de către membrii aleși cu privire la stabilirea ședințelor și ordinii de zi”, a declarat Tarcea pentru GMedia.ro.

”Au fost și situații în care chiar ședințele de secție au fost convocate intempestiv, chiar în aceeași zi, de care nu stiam, chiar dacă vizau probleme ale Înaltei Curți”, a mai spus Tarcea.

Reamintim că și ministrul Justiției, Ana Birchall, a acuzat-o pe Lia Savonea că stabilește în mod arbitrar ședințele Consiliului.

De asemenea, patru membri ai Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) i-au transmis pe 26 martie a.c. șefei Consiliului, Lia Savonea, o adresă, obținută de G4Media.ro, prin care îi solicită să respecte prevederile legale referitoare la convocarea ședințelor instituției și să indice criteriile pe baza cărora selectează pe ordinea de zi doar anumite lucrări înregistrate pe rolul CSM.

Foto: Cristina Tarcea (Inquam Photos/ Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Savonea e un om rau si ranchiunos. Numai de te uiti la fataul ei si iti dai seama de asta. Cine nu se raliaza parerilor ei, nu e bun. Si-a pus tot felul de trepadusi prin functiile mai importante sau mai putin importante, astfel ca tot ce tine de justitia din bucuresti si aiurea e la mana ei lunga, trepadusii fiindu-i recunoscatori totdeauna intr-un fel sau altul.
  Poate cu tavalugul din politica vom scapa si de raul asta cu numele savonea.

  • Care fatau? Pana si mumia lui Tutankamon are o fata mai rotunda care inspira mai multa incredere….!

 2. Sluga csm…pardon, sefa csm se consulta doar cu unul mustacios, cu dintii cariati, de locatie Teleorman…dar cum acum se afla la Rahova, sluga csm….ptiu drace…sefa csm nu mai are cu cine se consulta

  • Mustaciosul cu dintii cariati, de loc din Teleorman are acum un stapan, care stapan e secondat de doi aghiotanti: Vaselina si Unguent. Savoniera Lia se poate consulta cu cei trei, in caz ca acestia nu sunt ocupati cu…educarea slugii…

  • @Scara:
   Deci Alifie daca a fost o tara la „Universitate in Germania a deveni sef ! :))
   PS. Asa le trebuie lu’ Vaselina si lu’ Unguent daca nu au avut viziune globalista ca astalalt ! Da’ in cazul asta nu-l vad bine deloc pe „Iubi al meu” cum il alinta sau, ma rog cum il alinta pana de curand Irinuca pe Ochi_De_Peste_Mort ! :)))

 3. Gura , SLUGILOR, pe zdrentele astea le aparati voi la G4 ! :))

  • din pacate nimeni si nimic nu merita aparat in romania, totul e praf in ochi si multi bani de la buget pentru nimic!

  • mai ales banii de la partid, primiti gratis de la stat, care se duc si la ion din balon, ditai trollul. postac prost.

 4. Justitie cu impostori si impostoare !

 5. Iar Dan Tapalaga sa ne mai scuteasca, apropo de cliseul : „Specialistii consultati de noi ne-au spus ca Lia Savonea este o judecatoare foarte buna dpdv profesional”. Uite, DT si eu sunt specialist in domeniu si iti spun ca Lia Savonea, in ceea ce priveste profesionalismul este o judecatoare ca ori care alta :nici mai buna, nici mai rea ! Au fost si vor mai fi judecatori, mult, mult mai buni profesional decat sefa CSM care nu vor ajunge niciodata la ICCJ. Nu e locul aici pt o discutie privind motivele pt care judecatori exceptional pregatiti, cu conduita perfecta nu ajung la ICCJ.

  PS. Apropo, DT ar trebui sa stie ca daca specialistii consultati de el, au castigat procese la Savonea in veci nu ii vor spune decat ca aceasta este „foarte bine pregatita profesional” ! :)))

 6. cand se vor elimina pensiile speciale, magistratii sa-si aminteasca de voturile lor care au propulsat savono-baltage!

  • @mu13PSD:
   Haida de… ! Ca Savonea, Baltag si alelalte doua din CSM or sa vrea sa isi traiasca batranetile cu pensii de pana in 3000 de lei iar nu de peste 10.000 de lei ! :)))))