G4Media.ro

Șefa FMI: Dacă Mama Natură decide să nu coopereze, iar iarna se…

Sursa Foto: Facebook/ Kristalina Gheorghieva

Șefa FMI: Dacă Mama Natură decide să nu coopereze, iar iarna se dovedește a fi aspră, asta ar putea duce la anumite tulburări sociale

O iarnă grea ar putea duce la tulburări sociale în Europa, unde invadarea Ucrainei de către Rusia a dus deja la consecințe economice „îngrozitoare” și alimentează temerile de recesiune, a declarat șefa Fondului Monetar Internațional (FMI), Kristalina Gheorghieva,  transmite Dnevnik, citată de Rador.

Gheorghieva a arătat că situația actuală înseamnă că Banca Centrală Europeană trebuie să echilibreze cu atenție lupta împotriva inflației, „ținând cont și de nevoia de a sprijini economia”. „Există cu siguranță o teamă de recesiune în unele țări, sau chiar dacă nu este o recesiune, se va simți ca o recesiune în această iarnă. Și dacă Mama Natură decide să nu coopereze, iar iarna se dovedește a fi aspră, asta ar putea duce la anumite tulburări sociale”, a spus Gheorghieva, citată de Reuters.

Comisia Europeană a propus măsuri de urgență pentru a reduce presiunile asupra prețurilor din cauza creșterii tarifelor la energie, între care economie la consumul de energie și impozitarea profiturilor excedentare ale producătorilor de energie pentru a elibera fonduri pentru a-i ajuta pe utilizatorii finali.

Sursa: Dnevnik / Rador/ Traducerea: Mirela Petrescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

  1. Acum e natura mama fgm de japitq

  2. „mama natura e parșiva” (Mother nature is a bitch)
    Garantat va fi o iarna „ruseasca”

  3. asta inseamna sa fii prost: ai tzeava de gaz in casa, dar preferi sa stai la coada la butelie, care te va arde la buzunar, pt ca nist politicieni incompetenti nu au fost in stare sa rezolve problema: gard pe granitza Nato pana la cer, si 2 gauri deschise, una pt gaz si una pt marfa in sens contrar. Dar daca faceau asta, nu de mai furau niste miliarde.

  4. Nu ne face natura cât rău putem să ne facem singuri votând PSD 30% în continuare, asigurându-ne că nu vom avea noi capacități de producție a energiei vreodată.

  5. numai genii prin institutiile astea.

  6. Mama natura va impune niste sanctiuni la prosti.

    • E si asta un an La Nina. E un fenomen rar ca 3 ani la rând ENSO sa rămână in faza La Nina. Asta poate sa însemne mare ghinion pentru invadatori si ca cineva sus ne iubește. Sunt șanse mari ca iarna asta sa fie ca cea din ultimii doi ani. Depinde de forma JetStream, cat coboară frigul polar in faldurile lui si unde. Exista site-uri pentru amatori unde lucrurile astea sunt explicate.