G4Media.ro

Sediul Primăriei Urlați (Prahova) învrăjbește liberalii și social-democrații. Primarul PNL vrea să…

Sursa foto: Primăria Urlați

Sediul Primăriei Urlați (Prahova) învrăjbește liberalii și social-democrații. Primarul PNL vrea să o dărâme, ministrul PSD susține că e monument istoric. ”Un primar decuplat total de la ceea ce înseamnă grija pentru comunitate”

Clădirea în care funcționează Primăria Urlați, proiectată la începutul secolului trecut, a pornit un război între PNL și PSD, informează Observatorul Prahovean.

Deși primarul liberal Marian Măchițescu, a retras un proiect de hotărâre care viza demolarea imobilului, în urma presiunii publice, ministrul Culturii a anunțat că Institutul Național al Patrimoniului a solicitat clasarea de urgență a clădirii ca monument istoric.

Construcția este una ce datează din perioada interbelică și a fost ridicată după planurile arhitectului Toma Socolescu.

Clădirea în care funcționează sediul Primăriei nu era inclusă pe lista obiectivelor de patrimoniu și prezenta un pericol ridicat de prăbușire, din cauza stării avansate de degradare, construită fiind în 1929, susține administrația locală.

Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu (PSD), a postat pe Facebook un atac dur la adresa edilului.

”Un primar decuplat total de la ceea ce înseamnă grija pentru comunitate în întregul ei, a decis să demoleze clădirea primăriei, o clădire de mare valoare arhitectonică și istorică. Probabil ceva „frumos”, din aluminiu și sticlă, era visul d-lui primar…

Este vorba de clădirea Primăriei Urlați, proiectată la începutul secolului trecut de către unul dintre arhitecții interbelici de marcă ai României – TOMA SOCOLESCU – care trebuie salvată și restaurată așa cum merită!

Institutul Național al Patrimoniului a solicitat clasarea de urgență a clădirii ca monument istoric, demolarea fiind acum imposibilă”, a scris ministrul social-democrat.

Sursa foto: Primăria Urlați

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. E nebun primarul ăla. Cred că e cea mai frumoasă clădire din orașul ăla.

    • Cladirea este superba. Dar primarul liberal vrea sa faca o hotie. Si la nivelul cultural pe care-l au toti acesti primari, daca este sa fure 100 de lei, nu mai au mama, nu mai au tata.