G4Media.ro

Ședință extraordinară a Consiliului General din București, la cererea PSD / Consilierii…

Ședință extraordinară a Consiliului General din București, la cererea PSD / Consilierii ar urma să decidă dacă patru spitale din Sectorul 1 vor fi trecute la Primăria Capitalei

Fostul primar general, Gabriela Firea, senator PSD, a anunțat că marți are loc o ședință extraordinară a Consiliului General, convocată de consilierii PSD, la care se discută preluarea la Primaria București a patru spitale din sectorul 1. Cererea inițială a fost făcută, la începutul lunii februarie, de primarul Clotilde Armand.

Cele patru spitale sunt: Floreasca, Grigore Alexandrescu, spitalul de Oftalmologie şi spitalul de Arşi.

„Convocarea a fost facuta la solicitarea colegilor mei consilieri generali social – democrati, deoarece, deși au depus in timp util proiectul, noul primar general – tot al dreptei unite impotriva oamenilor -, a refuzat abuziv sa-l introduca pe ordinea de zi a ședinței ordinare de vineri”, a scris Firea pe Facebook.

Reprezentanta PSD mai afirmă că speră ca și consilieri generali PNL și USR să participe la ședință și să fie de acord ca cele 4 spitale să fie preluate în administrarea Primăriei Capitalei, a Consiliului General, prin Administrația Spitalelor.

Pe 5 februarie, Gabiela Firea a declarat că proiectul propus de primarul Sectorului 1, prin care patru spitale ar trece în administrarea Primăriei Capitalei și ar rămâne astfel fără finanțare, este „ilegal și abuziv”, iar consilierii locali ai PSD propun abrogarea hotărârii de Consiliu.

Ea a adăugat că există „un ping-pong” între primarul Sectorului 1 şi primarul general în legătură cu cine ar trebui să se ocupe de aceste patru spitale. În opinia lui Firea, ca hotărârea să fie legală, ar trebui ca Guvernul să adopte o HG prin care trece spitalele la Ministerul Sănătății și apoi, dacă există acordul exprimat prin vot al Primăriei Generale, pot fi trecute în administrarea Capitalei.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat, pe 3 februarie, că a convocat o ședință extraordinară a Consiliului local, unul dintre punctele importante de pe ordinea de zi fiind „transmiterea din administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a terenurilor și clădirilor aferente a 4 spitale în administrarea Primăriei Municipiului București”.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a reacționat ironic după ce primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că în ședința de miercuri Consiliul Local Sector 1 a votat transmiterea către Primăria Generală a patru spitale.

Nicușor Dan a spus că e de acord să primească cele patru spitale ”dacă cineva nu se poate ocupa de aceste proiecte și instituții din Capitală”, adăugând că ”Înțeleg că există dorința, în ultima vreme, a transferului unor obiective dificil de administrat, către Primăria Capitalei”, și a spus că le va prelua în administrare dacă va fi asigurată finanțarea acestora.

Ulterior, Nicuşor Dan a calificat, pe 9 februarie, drept „perfect juridică” şi „perfect legitimă” hotărârea Consiliului Local Sector 1 privind transmiterea terenurilor şi clădirilor a patru spitale în administrarea acestor unităţi sanitare, dar a cerut bani în cazul în care Ministerul Sănătății vrea să i le dea în administrare.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. fire-rea zicand despre chestii abuzive … o fi uitat de dulap .. cum se intoarce roata
  si peste inca vreo 3 ani o sa-l auzim pe ND sub obladuirea PNL-APELE-ROMANE , langa madam fire-rea zicand despre urmatorii ca sunt abuzivi .. si tot asa

 2. Perdanta Gabriela Firea sa ne anunte ce a facut cu cele 4 miliarde de euro in mandatul de dat din gura la Latrina 3 . Aer curat NU, trafic normalizat NU, piste de biciclete NU, incalzire si apa calda NU, transport public civilizat NU, trotuare libere pentru pietoni si fara gropi si dale sarite NU, fatade care sa nu-ti cada in cap NU, modernizarea spitalelor NU, modernizarea scolilor NU, politici de atragere a investitorilor de calitate NU , protejarea zonelor verzi, a copacilor si parcurilor NU, protejarea monumentelor istorice NU.

  CONFISCAREA AVERILOR ILICITE!
  INASPRIREA CODULUI PENAL!
  TOLERANTA ZERO FATA DE CORUPTI!

 3. Bai fratilor,
  Daca esti om corect, in ziua de azi fugi de raspunderea cu spitalele ca dracul de tamaie.
  Daca esti o rapandula mafiota alergi dupa spitale. Ca acolo e jaful suprem.
  Diferenta Clotilda-Firoaica

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.