G4Media.ro

Şedinţă de Guvern: se aprobă participarea a 600 de militari străini la…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Şedinţă de Guvern: se aprobă participarea a 600 de militari străini la parada de Ziua Naţională / Vor participa detaşamente reprezentative ale armatelor unor state membre NATO şi a Republicii Moldova

Guvernul se reuneşte marţi, în şedinţă, urmând să aprobe, printre altele, printr-o hotărâre, invitarea la parada organizată pe 1 Decembrie de Ziua Naţională a 600 de militari străini, care vor face parte din detaşamentele armatelor statelor membre NATO şi partenere, anunță Agerpres.

„Ţinând cont de statutul României de membru NATO şi UE, alături de blocul de paradă reprezentativ al instituţiilor din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională vor participa şi detaşamente reprezentative ale armatelor unor state membre NATO şi a Republicii Moldova. Participarea acestor detaşamente reprezentative, la parada militară naţională, reflectă aprofundarea relaţiilor de cooperare dintre Armata României şi armatele statelor invitate în cadrul unor activităţi bilaterale, exerciţii comune de mare vizibilitate sau al misiunilor internaţionale la care au participat în teatrele de operaţii”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Va fi aprobat şi un proiect de hotărâre privind organizarea de către Ministerul Afacerilor Interne a reuniunii Comitetului Interministerial de Nivel Înalt al Forţei de Jandarmerie Europeană, care se va desfăşura la Bucureşti în perioada 14 – 16 decembrie.

Cabinetul Ciucă va mai discuta un proiect de lege care vizează completarea tabelelor-anexă nr. I şi II la Legea nr.143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

Pe agenda reuniunii guvernamentale figurează şi un proiect de hotărâre privind aprobarea Aranjamentului Administrativ semnat la Skopje, pe 14 aprilie 2022, pentru aplicarea Acordului între România şi Republica Macedonia în domeniul asigurărilor sociale, semnat la Bucureşti, la 27 februarie 2006.

Guvernul va aproba, prin hotărâre, şi rectificarea bugetului Trezoreriei Statului pe acest an.

Un alt proiect de hotărâre vizează recunoaşterea Fundaţiei Ţiriac ca fiind de utilitate publică.

Executivul va mai discuta un proiect de hotărâre referitor la deschiderea şi punerea în exploatare a Carierei de cărbune Roşiuţa din judeţul Gorj la o capacitate de 3.000.000 tone/an şi care vizează declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate în acest amplasament.

Printr-un memorandum, Executivul va aproba un acord de principiu privind contractarea unei asistenţe financiare rambursabile de la Banca Europeană de Investiţii pentru susţinerea realizării unor investiţii în sectorul sanitar aflate în portofoliul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Chiar nu se poate renunța la „expunerea indecentă a mușchilor” cu ocazia zilei naționale ?!? Ziua națională este a instituțiilor de forță sau a poporului ? De ce se cheltuie inutil resurse materiale, financiare și umane pentru o paradă militară specifică societăților militarizate ?

  2. cred ca si-au dat seama „specialii” din ‘armata’ de doi bani, dar mii de generali analfabeti, ca vor fi huiduiti la parada;
    asa ca se ascund in spatele trupelor nato adevarate.

  3. Ăia măcar fac pașii de defilare ca la carte, ai noștri,,e mai grele”.